Přečteno za PROSINEC.

Zdravím všechny knihomoly :)

Za prosinec jsem stihla přečíst pouze 3 knihy a všechny můžu s klidným svědomím doporučit!

Mini recenze:

Dave Cullen - Columbine: Nejznámější školní masakr

Tuhle knihu jsem dostala k narozeninám a těšila se, až si na ni v prosinci udělám čas. Ani v té nejhorší noční můře by mě nenapadlo, že přímo během jejího čtení se ke mně dostane zpráva o tom, co se zrovna odehrálo na Filozofické fakultě UK... Je mi zatěžko ji teď hodnotit, můžu jen napsat, že zpracována je velmi detailně, ať už co se týče samotné děsivé události v roce 1999, či rozboru obou pachatelů (jejich životů, motivace k činu a samotným přípravám, zápiskům z deníků, apod.) a věnuje se samozřejmě i obětem, přeživším a také i těm, kteří útok nepřežili...

Pokud vás true crime baví, tak tuhle knihu mohu doporučit. 

Darcy Coates - Hrůza na Šibeničním vrchu

Už 10. díl mé oblíbené hororové série Strašidelné domy (btw. není nutné číst sérii postupně, každý díl má své vlastní postavy i příběh, ničím na sebe nenavazují)... Celou recenzi si můžete přečíst ZDE.

Michael Robotham - Druhá žena

Devátý díl krimi série "Joseph O'Loughlin".

Pokud bych měla doporučit autora krimi příběhů, jehož styl podle mě sedne fakticky každému - bude to Michael Robotham.

Jak vidím, že mu vyšla nová kniha, beru ji, ani si nečtu anotaci. 

Velmi, velmi čtivý, vždycky. V téhle sérii zbožňuji postavu Joe O'Loughlina, vynikajícího psychologa, jehož úsudek už několikrát zachránil mnoho situací i životů. Velký sympaťák. Navíc pokud máte rádi napínavé krimi příběhy, ale zároveň nechcete nic, kde potečou hektolitry krve a surové scény (jako je to například u Chrise Cartera, který je ale fantastický), tak to je další důvod, proč sáhnout právě po knize M.Robothama!:)

Ale abych se vrátila zpět k tomuto dílu - za mě je jeden z nejlepších, opět výborně napsaný, celý příběh se tentokrát točí okolo rodičů Joea. Musím říct, že konec příběhu mě dost zasáhl, ten motiv i to, jak to celé dopadlo + vše okolo toho, čím si v tomto díle prochází Joe a jeho rodina, síla.. vynikající díl, napínavý, hluboký, silný. Strašně jsem si ho užila! 

Asi ale musím zmínit, že pokud by někdo tento díl četl jako autorovu první knihu, dokážu si představit, že ho nezasáhne a nebude tolik bavit, jako někoho, kdo čte sérii postupně, jelikož přece jen nemá ještě vybudovaný vztah k naší hlavní postavě a kolem ní i celé jeho rodiny se tato kniha točí.. takže rozhodně doporučuji, ALE čtěte to raději hezky popořadě.

Mé hodnocení: 90 %



Publikováno: 03. 01. 2024