Přečteno za DUBEN.

Zdravím všechny knihomoly :)

Za duben jsem přečetla 5 knížek, z nichž bych vyzdvihla knihu Astrid Lindgrenová a Jestli to řekneš, ty mi budou v hlavě ležet ještě hodně dlouho :)

Mini recenze:

Katarzyna Kozlowska - Kubík a Míša vědí, jak se chovat a Kubík a Míša poznávají povolání

Tip na moc prima knížky pro děti :) Celou recenzi si můžete přečíst ZDE.

Susanne Lieder - Astrid Lindgrenová

Snad každý z nás vyrůstal na některém z příběhů od Astrid Lindgrenové:) Já milovala Děti z Bullerbynu a malého detektiva Kalleho :) většina ji má ale jednoznačně spojenou s Pipi Dlouhou punčochou.. Celou recenzi si můžete přečíst ZDE.

Shari Lapena - Všude samí lháři

Knížky této autorky bych zařadila mezi velmi čtivé, nicméně se většinou jedná spíše o průměrné thrillery. Sahám po ní, když si chci u knihy vyloženě odpočinout a zároveň jisto jistě vím, že ji slupnu jako malinu. Nečekám žádné zázraky a to se ani v tomto případě nekonalo, za mě klasická Lapena, která neurazí, ani nenadchne. Vlastně ani nevím, proč ji pořád čtu, asi moje guilty pleasure :)

Mé hodnocení: 50 %

Gregg Olsen - Jestli to řekneš...

Ti z vás, kteří poslouchají true crime podcasty, už dost možná někdy slyšeli jméno Michelle Knotek. Jestli ano, tak teď se vám při té vzpomínce na její činy zježily všechny chlupy na těle. Ano, Shelly Knotek byla chodící zlo v sukni. A o tom, co vše prováděla svým dcerám a dalším jejím známým, se dočtete v této knize. A předestírám, že je to opravdu přesně tak brutální, jak všichni říkali. Takže zvažte, zda se do této knihy plné násilí, manipulace a velmi detailních popisů všech těch hrůz, pustíte. Umím si představit, že to opravdu není kniha pro všechny. Obzvlášť máte-li sami zkušenosti s psycho matkami.

Těžko se mi hodnotí, ale po jazykové stránce se mi četla dobře. Obsah je masakr. Takže asi tak.


Publikováno: 05. 05. 2024