Přečteno za ČERVENEC.

Zdravím všechny knihomoly:) 

Za červenec jsem přečetla 4 knížky a všechny 4 byly skvělé!

Mini recenze:

Petra Soukupová - K moři 

"Próza začínající autorky Petry Soukupové se značně vymyká kontextu současné české literatury." 

Tak tahle věta je velice vystihující:) 

I když je kniha K MOŘI z roku 2007, autorky úplně první, už tenkrát muselo být jasné, že Petra Soukupová je obrovský talent, rozpoznatelná, originální. K moři je moje pátá kniha od PS a já jednoduše nemám slov..

Tak "obyčejné", tak autentické a tak bolavé..miluju autorčin styl psaní, je taaak jiný, ale když si na něj zvyknete, sami uznáte, že je naprosto báječný:))

Jestli hledáte knihy, kde se jde do hloubky, jde v nich primárně o vztahy (a ty každodenní, unávné problémy, které řeší úplně každý z nás), dotknou se vás a bezvadně se čtou - pak rozhodně sáhněte po knihách od Petry Soukupové!

Za sebe mohu doporučit dvě, které mám doteď v hlavě a to NEJLEPŠÍ PRO VŠECHNY a VĚCI, NA KTERÉ NASTAL ČAS.

Ale zatím za sebe můžu říct, že s žádnou nejspíš nesáhnete vedle.

Mé hodnocení: 90 %

Chris Carter - Galerie mrtvých 

Chris Carter je Bůh! Miluju všechno všecičko, co napíše. Jestli zbožňujete knižní thrillery a krimi, tenhle autor vám nesmí uniknout, ale pozor, je spíše pro silné povahy. Slibuji ale, že ho budete milovat!

Mé hodnocení: 85 %

Javier Castillo - Ztracena v bílém šumu

New York, rok 1998, největší průvod ke Dni díkůvzdání na této planetě. Uprostřed davu rodičů s natěšenými dětmi se schyluje k tragédii… Jedno klopýtnutí a život Aarona a Grace Templetonových se navždy promění, když se v tlačenici ztratí jejich tříletá dcerka Kiera. Rozbíhá se horečné pátrání po celém městě s jediným výsledkem: v koutě jsou nalezeny Kieřiny vlásky a oblečení...

Ztracená tříletá holčička, pro matku dvouleťačky nic moc téma... ale jinak to bylo skvělý! Líbilo se mi to prolínání vícero dějových linií, nakouknutí pod pokličku novinářské práce, bylo znát, že autor má příběh velmi promyšlený, navíc to napsal fakt parádně, četlo se to úplně samo:)

Za mě jednoznačně doporučuji, pro milovníky thrillerů je tohle nutnost.

Mé hodnocení: 80 %

Claudia a Nadja Beinertovy - Marilyn. Soukromý život ikony Hollywoodu 

Beletrizovaný životopis jedné z obrovitánských legend filmového plátna... Celou recenzi si můžete přečíst ZDE.



Publikováno: 07. 08. 2024