Přečteno za BŘEZEN.

Zdravím všechny knihomoly:)

Za březen jsem přečetla 5 kousků, z nichž bych vyzvedla komiks Bludy v hlavě a thriller Zamkni poslední dveře.

Mini recenze:

Riley Sager - Zamkni poslední dveře

Příběh z prostředí newyorského Manhattanu, bohaté smetánky, rodinného prokletí, věhlasné budovy a temné minulosti vás pohltí a nepustí... Celou recenzi si můžete přečíst ZDE.

Anders De La Motte - Pán hory

 Inspektorka Leonore Askerová s kolegy moc nevychází, proto ji odsunuli do Oddělení ztracených duší, kde se zabývá odloženými případy. Ale i tam se začne řešit aktuální zmizení místní dívky... Celou recenzi si můžete přečíst ZDE.

Soledad Romero Mariño - Hurá, chyba!

Super koncept, skvěle graficky zpracované, bavilo. V kontextu toho, že je to kniha pro malé děti, tam bylo informací asi dostatek :)

Mé hodnocení: 80 %

Alfonso Casas - Bludy v hlavě

Tak tenhle komiks? Totální srdeční záležitost, přečteno za poobědový spánek mrňouska, ale v hlavě ho budu mít ještě dlouho.

(Nejen) vtipně zpracované téma úzkostí, pochybností, toxických myšlenek a dalších podobných zloduchů, kteří žijí v naší hlavě a my během čtení můžeme přemýšlet, který je ten náš, co nám taaak otravuje život. Možná se mezi námi najde i nějaký šťastlivec, co tohle trápení nezná:)

Zároveň nám čtenářům ukazuje cestu, jak se naučit s těmito zloduchy žít, aspoň trochu líp. A jednou třeba úplně nejlíp :)

Doporučuji moc!!

Mé hodnocení: 100 %

Darcy Coates - Šeptající mrtví

Keira je bez domova, pronásledovaná a zoufale se snaží uniknout prudké bouři. Útočiště najde v opuštěné zahradníkově chatce. Ta stojí na okraji hřbitova a ze všech stran ji obklopují hroby: některé nedávné, jiné stovky let staré a všechny zanedbané. A ve tmě slyší šeptání neklidných mrtvých...

Celou recenzi si můžete přečíst ZDE.


Publikováno: 10. 04. 2024