Přečteno za ZÁŘÍ.

Zdravím všechny knihomoly :)

za září jsem přečetla 4 knihy a jednoznačně nejlepší kniha, kterou doporučuji úplně všem, čtenářům i nečtenářům, je memoár Jsem ráda, že moje matka zemřela. Top top top! :)

Mini recenze:

Jennette McCurdy - Jsem ráda, že moje matka zemřela

Uf..asi jako první mi přijde správné upozornit na pár témat, která se v knize objevují, a to: toxický vztah v rovině matka-dcera, poruchy příjmu potravy, manipulace, psychické i fyzické násilí... Celou recenzi si můžete přečíst ZDE.

Matilda Voss Gustavsson - Klub: Sexuální skandál ve Švédské akademii

Poprvé po sedmdesáti pěti letech se v roce 2018 neudělovala Nobelova cena za literaturu. Důvodem bylo sexuální násilí a jeho krytí v kruzích blízkých Švédské akademii. Odhalily ho investigativní reportáže Matildy Voss Gustavsson – právě z nich vychází i kniha Klub, příběh o zneužívání moci, mlčení a strachu. Skandál #MeToo ve Švédsku?

Po dlouhé době absyntovka, kterou jsem četla docela dlouho, ač má velmi silné téma.

Ten styl psaní mi tentokrát příliš nesedl. Když ji srovnám například s knihou Jeden z nás nebo 27 smrtí Tobyho Obeda, tak ty mě chytly od první stránky a četly se mi mnohem lépe. Nicméně jako vždy se jedná o velmi precizní žurnalistiku, autorka velmi detailně popisuje a rozplétá celé klubko událostí, nad kterými můžeme jen kroutit hlavou.. Já asi nejvíc nemám slov ke Katarině, zajímaly by mě její pohnutky, jak mohla, obzvláště jako žena, zavírat před něčím takovým oči?... Hnus.

Mé hodnocení: 70 %

Micheal Robotham - Zavři oči

Další díl z mé oblíbené krimi série :)

Joe O'Loughlin je úžasná fiktivní postava, jeho si musí oblíbit úplně každý a věřím, že to díky němu má ta série takový úspěch :)

Zavři oči bylo intenzivní, nervydrásající, naprosto nepředvídatelné a ten konec!!! Achjo, no už se těším na další díl!

Mé hodnocení: 90 %

Tillie Walden - Kam jsi zmizela

Po delší době komiks, který mi ale moc nesedl. Kresba krásná, ale příběh ve mně nezanechal nic hlubšího, ač v sobě ukrýval nelehké téma.. Bohužel, tohle mi vážně nesedlo :(

Mé hodnocení: 40 % 


Publikováno: 10. 10. 2023