Přečteno za SRPEN.

Zdravím všechny knihomoly:) 

Za srpen jsem přečetla 5 knih a všechny se mi moc líbily:))


Mini recenze:

Kateřina Pantovič - Mína a náhodní kolemjdoucí 

Přesně takovéhle knížky pro děti chcete mít doma. Celou recenzi si můžete přečíst ZDE.

Freida McFaddden - Pomocnice 

Millie je propuštěna z vězení a nutně potřebuje sehnat práci, a tak když nastane možnost pracovat pro bohatou rodinu jako služka a zároveň u nich doma bydlet, neváhá ani vteřinu a nadšeně se k nim nastěhuje. Možná si to ale přece jen měla lépe promyslet...

Celou recenzi si můžete přečíst ZDE

Vera Brosgol - Buď připravena 

Po dlouhé době komiks a byl výborný, jak kresba, tak téma. Tábor šel celé mé dětství i dospívání mimo mě, už jen z té představy, že bych byla takovou dobu mimo domov, se mi dělalo zle:D Takže autorky pocity naprosto chápu:)) 

Mé hodnocení: 80 %

Marie Hajdová - Jeřabinový dům 

Vztahy, vztahy, vztahy. 

S partnery, rodiči, dětmi, přáteli, sousedy. Příběh se točí primárně kolem nich. Je o jejich rozpadech, ale také o návratech ke kořenům, kde se přeci jen většina z nás cítí nejvíc v bezpečí..

Příběh se četl lehounce, viděla bych to na ideální četbu na dovolenou, autorka se zde dotýká důležitých témat, ale spíš jen tak klouže po povrchu, nejde až úplně na dřeň (což je škoda, přála bych si, aby mě ty příběhy víc zranily, zasáhly, abych je ještě víc žila s postavami, ale to je čistě moje osobní preference, já si dost užívám příběhy, které ve mně probudí ty nejsilnější emoce po všech směrech). Taky mě trochu trápily ty postavy, které byly za mě až moc pasivní a zase - nedostali jsme se víc do jejich hlav, což mi přijde škoda. Nejzajímavější postavou za mě byla Janina.

Jeřabinový dům bych označila za příjemně melancholický, současný příběh, kde je moc hezky vykreslené prostředí, ve kterém se odehrává. Na to, že se jedná o autorky prvotinu tak super a je velká pravděpodobnost, že si další autorky knihu nenechám ujít:) 

Mé hodnocení: 70 %

Petra Soukupová - Nikdo není sám 

Nikdo není sám, ale možná by někdy chtěl. Anebo jsme sami naopak všichni — bez ohledu na to, s kým nebo jak žijeme?

Celou recenzi si můžete přečíst ZDE.

Publikováno: 11. 09. 2023