Přečteno za PROSINEC

Zdravím všechny knihomoly u posledního "Přečtena" za rok 2021 :)

V prosinci jsem zvládla přečíst 11 knih, z nichž bych rozhodně chtěla vyzdvihnout komiks Introvertka v hlučném světě a krimi román Zloba :) 

Mini recenze:

KATEŘINA MARIE TICHÁ - OSTROV, CO CHUTNÁ JAKO POMERANČE

Můj objev roku - písničkářka Kateřina Marie Tichá, která píše nejen krásné texty do svých songů, ale také básně, které bez zbytečného patosu zasáhly mou melancholickou duši. Pokud nejste fanoušci básniček, tak si minimálně pusťte některou z jejích písní :)

Mé hodnocení: 90 %

DARCY COATES - FANTOM Z BLACKWOODU

Máme tu už šestý díl hororové série Strašidelné domy! Celou recenzi si můžete přečíst ZDE.

JEN CALONITA - MRAZIVÁ KLETBA

Mrazivá kletba je retellingem (převyprávěním) klasické pohádky od Walta Disneyho - Ledové království. Celou recenzi si můžete přečíst ZDE.

LUCIE BECHYNKOVÁ - OPRAVDOVÉ ZLOČINY 

Fanouškům podcastu Opravdové zločiny nemusím knihu vůbec představovat. Pro ty ostatní - tak zaprvé měli byste si ho jít okamžitě pustit! :D V knize se dozvíte informace o nejzásadnějších světových zločinech. Ti z vás, kteří mají celý podcast najetý, se nedozví nic moc nového, ale každý správný fanoušek by měl mít knížku doma! :P Jen škoda, že tam (pro mě) spoustu "oblíbených" případů nebylo zahrnuto.

Mé hodnocení: 70 %

CHRIS COLFER - PŘÍBĚH MAGIE

Od Chrise Colfera miluju celou pohádkovou sérii Země příběhů, takže jeho nová knižní série mě nemohla minout :)

Jedná se o prequel k už zmiňované Zemi příběhů a i když mě příběh bavil, místy mi připadalo, že by prospělo některé scény zkrátit, nebyly by pak tak zbytečně zdlouhavé.. Samozřejmě jsem se neubránila srovnání a Země příběhů u mě stále vede - byly v ní zajímavější postavy, mnohem více humorných scén a i ten děj byl více nápaditý. První díl Příběhu magie na mě působil trochu jako takový mix Sirotčince slečny Peregrinové a Harryho Pottera. Ale i tak se do dalších dílů určitě pustím :)

Mé hodnocení: 75 %

CHRIS CARTER - ZLOBA

Šestý díl série Robert Hunter.

Dámy a pánové, tohle byl zatím ten nejlepší díl z celé série! Naprostá pecka! Doporučuji všem, kterým nevadí drsnější krimi příběhy, protože Chris Carter se s tím rozhodně nemaže :) A na jeho knihách je znát, že pracoval jako soudní psycholog, protože díky tomu jeho tvorba získává na autentičnosti. 

Mé hodnocení: 100 %

HOLLY BOURNE - TO SE MŮŽE STÁT JEN VE FILMU

Od knihy jsem čekala jediné - milý, romantický příběh, u kterého si odpočinu. Což jsem také dostala, ovšem k mému překvapení nejen to, ale i nápaditý příběh, který se dokázal vymanit z většiny romanťáren, které známe a které jsou jak přes kopírák. Ve finále jsem dost nadšená, moc se mi líbí myšlenka knihy, její opravdovost a ten konec! :) 

Tohle je rozhodně jedna z těch lepších romantických knih, jaké jsem za poslední dobu četla :)

Mé hodnocení: 80 %

MATT HAIG - PŮLNOČNÍ KNIHOVNA

"Mezi životem a smrtí stojí knihovna."

U této knihy se mi nejvíce líbil námět - hranice mezi životem a smrtí a cestování mezi alternativními životy plus melancholická atmosféra. Navíc se strašně lehce četl, takže to byla taková knižní jednohubka :) Naopak mi trochu vadilo, že byl příběh tak průhledný, předvídatelný.. Začátek knihy mě chytl hned, už od prvních řádků jsem cítila, že mě čeká 300 stránkové filozofování nad životem a mnoho krásných myšlenek. Bohužel tento feeling se začal postupně vytrácet a ve finále mě knížka ničím zásadním nepřekvapila, nezasáhla a ten konec se mi také moc nelíbil...

Mé hodnocení: 60 % 

DEBBIE TUNG - INTROVERTKA V HLUČNÉM SVĚTĚ

Naprosto boží komiks, který pasuji na jeden z nejlepších, který jsem v roce 2021 četla!

Tolik scén jak kdyby je někdo vystřihl z mého života! Moc jsem se pobavila. Ideální čtení pro všechny introverty, kteří milují knihy a svoji polovičku:))

Mé hodnocení: 100 %

DEBBIE TUNG - KDYŽ SE INTROVERTKA VDÁ

Oproti předchozím knihám autorky se mi tato líbila o něco méně. Ne že by mě nebavila, ale těch situací, které by mě rozesmály nebo ve kterých bych se našla, bylo o dost méně a vcelku se opakovaly..

Mé hodnocení: 70 %

HOLLY WEBB - STOPA

Krásná dětská kniha s vánoční atmosférou a příběhem plným pejsků, vlků a dobrodružství :) Těším se, až ji budu někdy číst prckovi, protože tohle bylo vyloženě pohlazení po duši.

Mé hodnocení: 90 %

Publikováno: 03. 01. 2022