Přečteno za LEDEN.

Zdravím všechny knihomoly :)

Máme tu první "Přečteno" roku 2020. Kupodivu jsem přečetla celkem dost knih - 18. Musím uznat, že většina z nich byla vážně skvělá a já se už nemůžu dočkat, až vám o nich povím víc :)

Titul "nejlepší kniha měsíce" by si rozhodně zasloužil:

Úžasný, fantastický, neuvěřitelný Stan Lee,

Vlčí stopy

Psí hrdinové,

Pamatuj na smrt

a Nádech do ticha.

Velkým zklamáním pro mě naopak byl:

nový Bryndza a jeho Kanibal z Nine Elms

a Den, kdy se voskovky vrátily domů.


Minirecenze:

TAKEŠI OBATA, TSUGUMI OHBA - ZÁPISNÍK SMRTI 1

Tuhle knihu jsem přečetla úplnou náhodou a překvapivě mě to docela bavilo. Zajímavý námět, děj byl srozumitelný, akční. Možná těm japonským komiksům dám ještě šanci :) 

Mé hodnocení: 65 %

ALEŠ NOVOTNÝ - PAMATUJ NA SMRT

OK, jestli si nějaká kniha zaslouží první recenzi roku 2020, tak je to právě young adult thriller českého autora Pamatuj na smrt!

Celou recenzi si můžete přečíst ZDE.

CHRIS CARTER - NOČNÍ LOVEC

Třetí díl z krimi série Robert Hunter.

Chris Carter se díl od dílu překonává a nasazuje laťku výš a výš a já se stávám čím dál více jeho obdivovatelkou :) Tenhle díl byl vážně síla a některé scény pro někoho mohou být možná už moc. Tuto sérii tedy doporučuji všem milovníkům krimi příběhů, kterým nevadí trochu víc té surovosti a násilí. Věřím, že když Chrise Cartera jednou zkusíte, nebudete chtít s četbou jeho knih přestat :) 

Mé hodnocení: 90 %

CATH STAINCLIFFEOVÁ - NÁDECH DO TICHA

Stačí být v nesprávný čas na nesprávném místě a můžete se stát účastníkem teroristického útoku. Stejně tak jako naši hlavní hrdinové, kteří jsou na cestě vlakem do londýnského Eustonu. Nikdo z nich netuší, že ve vlaku s nimi jede člověk, který má ve svém batohu připravenou bombu... Celou recenzi si můžete přečíst ZDE.

ROBERT BRYNDZA - KANIBAL Z NINE ELMS

Jedním slovem - ZKLAMÁNÍ. Na to, jak jsem velká fanynka knih Roberta Bryndzy, se mi to nepíše snadno. Bohužel u této knihy jsem měla pocit, že to psal někdo zcela jiný. Nečetla se mi dobře a kdyby to nebyl dárek k Vánocům, tak bych ji ani nedočetla... V této sérii s největší pravděpodobností pokračovat nebudu. Bohužel.

Mé hodnocení: 20 %

LAURA GREAVES - PSÍ HRDINOVÉ 

Tak tato kniha je naprostá NUTNOST pro všechny pejskaře. Připravte si balíček kapesníků, protože příběhy pejsků, kteří zachránili život - a to doslova - svým páníčkům, vás dostanou do kolen! Líbil se mi už autorčin úvod, kdy se rozepsala o svých pocitech při sběru příběhů, píše tam velké pravdy :) Jak jsem už psala, pokud jste milovník psů nebo třeba hledáte pro někoho takového dárek, tak tahle kniha ho potěší na 1000000 %! Tohle je srdeční záležitost a já se klaním všem pejskům, že to s námi lidmi ještě nevzdali a že nás zachraňují den co den ♥

Mé hodnocení: 100 %

DAV PILKEY - DOGMAN UTRŽENÝ ZE ŘETĚZU

Druhý díl komiksové série Dogman.

Druhý díl byl trochu slabší než ten první. Nicméně jsem se opět skvěle pobavila a věřím, že pokud hledáte nějaký jednoduchý komiks pro menší čtenáře, tak tenhle je bude bavit! :) Navíc ta kresba a její barevnost je jednoduše boží! 

Mé hodnocení: 75 %

TANJA ASKANI - VLČÍ STOPY

Vlci jsou má srdeční záležitost. Tudíž tahle kniha nemohla uniknout mé pozornosti! A byla skvělá! Několikrát jsem si u knihy poplakala, rozplývala se u rozkošných momentů s vlky a kochala se krásnými fotografiemi, kterých tam bylo vážně spousta :) Z celého srdce doporučuji a tak trochu mě mrzí, že jsem měla knihu půjčenou jen z knihovny, protože tuhle potřebuje mít doma každý milovník vlků. Jsou to opravdu neuvěřitelná stvoření ♥

Mé hodnocení: 100 %

TANJA ASKANI - NAŠE VLČICE FLOCKE

Tato kniha je vlastně takový "výcuc" z té předchozí. Základní informace o autorce a o tom, jak se k ní dostala milovaná Flocke. Za mě je, oproti Vlčím stopám, tato kniha slabší. Mám-li tedy některou doporučit, budou to rozhodně Vlčí stopy! 

Mé hodnocení: 60 %

WEBSTEROVI

První kniha letošního roku a já si nemohla vybrat lépe! :)Tahle pavoučí rodinka je pěkně střelená a jednotlivé příběhy mě moc bavily! Ovšem grafické zpracování předčilo to obsahové a já se stránku co stránku kochala a kochala, až jsem místy zapomínala vnímat text :D Vážně boží a ideální kniha pro děti! 

Mé hodnocení: 80 %

DANIELLE PAIGEOVÁ - MERA: PROTI PROUDU

Fantasy komiks, který doporučím spíše dospívajícím dívkám. Velmi příjemná kresba a barvy (už jen ta obálka je parádní!), jednoduchý děj a oblíbitelná hrdinka. Příběhově spíše průměr, ale i tak si druhý díl nejspíš nenechám ujít :)

Mé hodnocení: 70 %

ALICE OSEMANOVÁ - SRDCERVÁČI 2

Druhý díl mých oblíbených Srdcerváčů.

A nezklamal :) Komiks s LGBT tématikou, podaný velmi citlivě a neuvěřitelně roztomile. Nemohla jsem si pomoct, úplně jsem se u příběhu rozplývala! Jsem moc ráda, že knihy s touto tématikou vycházejí čím dál víc a dodají někomu, kdo to potřebuje, odvahu a hlavně - ukazují, že být "jiný" je úplně a naprosto v pořádku!! :)

Mé hodnocení: 90 %

KLAUS HAGERUP a LISA AISATO - DÍVKA, KTERÁ CHTĚLA ZACHRÁNIT KNÍŽKY

Rozkošná kniha pro děti a hlavně - ty ilustrace!!! O můj bože, do toho stylu jsem se zamilovala už u Sněhové sestřičky. Doporučuji, pokud si chcete spravit náladu něčím milým a okouzlujícím :)

Mé hodnocení: 80 %

BRIAN MICHAEL BENDIS - STRÁŽCI GALAXIE - KOSMIČTÍ AVENGERS

Další ze sci-fi komiksů, který se povedl! Bylo fajn dozvědět se, jak to bylo ještě před tím, než se dala do kupy známá parta Strážců galaxie. 

Mé hodnocení: 70 %

ROALD DAHL - AVLEŽ KÍFLA

Dost střelený a zábavný příběh pro děti, ale asi mi trochu vadilo, jak se tam zacházelo se zvířaty. Malému čtenáři bych při četbě rovnou vysvětlila, že takhle zacházet se želvou, i jakýmkoli jiným zvířetem, není úplně normální a v pořádku.  

Mé hodnocení: 50 %

DEN, KDY SE VOSKOVKY VRÁTILY DOMŮ

Druhý díl geniální dětské série, který se za mě bohužel příliš nepovedl. První díl se mi líbil natolik, že jsem do zařadila i mezi NEJLEPŠÍ KNIHY ROKU 2019 a nasadil laťku vysoko. Tento díl spíše nedoporučuji, ale první si rozhodně přečtěte, nasmějete se! :)

Mé hodnocení: 40 %

PETER DAVID - ÚŽASNÝ, FANTASTICKÝ, NEUVĚŘITELNÝ STAN LEE

Jedním slovem - DOKONALÝ! Jste-li fanoušci Stana Lee, je pro vás tato komiksová biografie naprostá nutnost. Je to skvost, po vizuální stránce - velmi příjemná podívaná, navíc se dozvíte spoustu informací ze života tohoto génia :) Já doporučuji všemi deseti!

Mé hodnocení: 100 %

LUKE PEARSON - HILDA A KRÁL HORY

Čtvrtý díl Hildy je za mě prozatím i tím nejpovedenějším.

Klasická skvělá kresba, na kterou jsme zvyklí + napínavý a zároveň neskutečně milý děj, to je to, co dělá tuto komiksovou sérii tak výjimečnou. Pro mě srdeční záležitost a už se těším na další díly :)

Mé hodnocení: 90 %


Publikováno: 23. 02. 2020