Přečteno v BŘEZNU.

Zdravím všechny knihomoly!

Máme za sebou další, ne zcela běžný, měsíc. Doufám, že jste všichni v pořádku, zdraví a situaci zvládáte s jakž takž dobrou náladou a z tepla a bezpečí domova. Mnoho z vás má nyní nejspíš kupu volného času a ti z vás, kteří nevíte, co číst a máte v plánu podpořit naše české knihkupce nákupem knih online - pro vás mám dnes pár tipů na knihy, které by se vám mohly líbit :) 

Pro mě nebyl březen příliš plodný měsíc, už od února čtu pořád míň a míň - nevím, čím to :( Nejsem ani z té skupiny lidí, kteří jsou nuceni být celé dny doma a mám štěstí, že stále do práce mohu chodit, takže situace, že bych se vyloženě nudila a četla od rána do večera, ještě nenastaly. Naopak v poslední době moc nestíhám.

Za březen jsem tedy přečetla jen 10 knih, z nichž tou nejlepší je thriller Beze svědků, kniha k dokumetu V síti - Kdo chytá v síti, komiks Ze života knihomolky a fantasy Co se skrývá v lesích.

Naopak největším zklamáním měsíce je Providence.

Mini recenze:

JEFFERY DEAVER - TVŮJ STÍN

Tvůj stín je má první kniha od J. Deavera, která mi doma leží už pár let. Nyní na ni konečně došla řada a musím uznat, že autorův styl psaní mi sedl.  Líbil se mi i námět knihy - slavná zpěvačka, její psycho fanoušek a počet neobjasněných vražd, který stále stoupá - to mě bavilo!

Kniha se četla rychle, byla plná akce, zvratů a napětí. Autor si dokonale pohrával s emocemi čtenáře a když už jste si byli jistí, že jste to celé prokoukli, tak nastal šok a vy jste to vůbec nechápali :D Milovníkům napětí mohu doporučit.

Mé hodnocení: 75 %

CHRIS CARTER - SOCHAŘ SMRTI

O Chrisovi jsem se zmiňovala už mnohokrát a vždy jsem upozorňovala na to, že jeho knihy rozhodně nejsou pro slabší povahy. U jeho v pořadí čtvrté knihy tomu není jinak - sériový vrah za sebou nechává oběti i místa činu á la umělecká díla.

Opět brutální záležitost o zvrácené mysli našeho pachatele, kterého jsem až do poslední chvíle neodhalila! Překvapivý závěr, skvělý vyšetřovatel Hunter a zajímavý námět. Oproti předešlým knihám u této knihy jsem poprvé zaznamenala nějaké nedostatky! :O A to, že místy už to na mě působilo zbytečně zdlouhavě a docela i překombinovaně. Tyto mínusy jsem ale pociťovala až tak v poslední třetině knihy, takže většinu příběhu jsem si užila!

Mé hodnocení: 80 %

MARTIN ROUSEK - DVOJÍ MYSL

Ve spolupráci s autorem knihy vám představuji jeho knihu Dvojí mysl. Pro svou prvotinu si zvolil žánr - thriller - což bylo přesně to právé pro mě :)

Prolog byl naprosto skvělý a měl tu správnou tajemnou atmosféru, takže mě krásně naladil na vlnu žánru. Bohužel zbytek knihy už tak napínavý nebyl - možná už jsem holt zvyklá na pořádné masakry :) Kniha se mi ale četla docela dobře, autorovi rozhodně nechybí fantazie a v závěru příběhu dokázal pořádně zmást. Není to ale úplně kniha, od které se nebudete moct odtrhnout.

Chcete-li si přečíst lehce napínavý příběh a podpořit tak českého autora, směle do toho. Navíc ta obálka je naprosto boží!

Mé hodncení: 60 %

DEBBIE TUNG - ZE ŽIVOTA KNIHOMOLKY

Skvělá oddechovka, ve které se - troufám si říci, že VŠICHNI - knihomolové najdou! Spousta situací byla jak vytržená z mého života :D  Moc jsem se u tohoto komiksu pobavila a doporučuji ho všem knihoholkám! :) 

Mé hodnocení: 100 %

CAROLINE KEPNES - PROVIDENCE

Od autorky můžete znát její boží psycho knihu TY, podle které natočil Netflix dokonce i seriál! :) Takže když vyšla od Caroline Kepnes nová kniha, navíc s tak povedenou obálkou, bylo nanejvýš jasné, že Providence prostě potřebuju a děsně jsem se na ni těšila! O to větší bylo zklamání, když jsem se do ní pustila.. :( 

V téhle knize je toho tolik špatně - ať už nečitelnost toho, co nám vlastně chtěla autorka tímto příběhem říci nebo mix žánrů, které dohromady prostě nefungovaly (thriller, love story, fantasy) - působilo to neuvěřitelně překombinovaně! Navíc ty hrubky a překlepy - ty jsem většinou schopna odpustit v případě, že se do příběhu zamiluju - bohužel, to v tomto případě nešlo.. Prostě ne. A neuvěřitelně mě to štve, protože kniha má fakt dobrý námět (připomínal mi můj oblíbený seriál I am not okay with this, který jede na podobné vlně) a potenciál, jen kdyby autorka s tím vydáním tak nepospíchala a ještě to celé překopala - já osobně bych například úplně vypustila postavu Eggse - absolutně nechápu jeho přítomnost v příběhu, vždyť byl pro příběh taaaak zbytečný!

Škoda, škoda...

Mé hodnocení:  20 %

JACK LONDON - VOLÁNÍ DIVOČINY

Příběh je vyprávěn z pohledu pejska Bucka, který byl ukraden svému páníčkovi v Kalifornii a následně převezen na Daleký sever, kde je po silných tažných psech sháňka. Buck tam zažívá těžké časy, dojde k útoku na něj, při kterém se ho zastane zálesák Thornton - v tom okamžiku vzniká silné oboustranné přátelství mezi člověkem a psem.. Celou recenzi i mé hodnocení si můžete přečíst ZDE.

MARIKA PECHÁČKOVÁ - KDO CHYTÁ V SÍTI

Tuto knihu nejde hodnotit jinak, než pozitivně! I když v sobě nic takového nenese - je plná zla a zrůdností. Všichni jste jistě zaznamenali dokument Víta Klusáka a Báry Chalupové V síti, který se věnuje zneužívání dětí na internetu. Tato kniha obsahuje plno rozhovorů na toto téma - ať už s těmi, kteří se stali obětí či těmi, kdo představovali agresory. Jsou zde i některé konverzace hereček s predátory, konfrontace s nimi a další příběhy na podobné téma (napříkad kauza Meluzín a Piškot).

Knihu doporučuji úplně všem, především pak rodičům, kteří s touto problematikou nejsou vůbec seznámeni a nemají tušení, že se něco takového (nejen) na internetu děje - a že se to děje už hooodně dlouho a ve velké míře.

Důležitá kniha. 

Mé hodnocení: 100 %

LISA JEWELLOVÁ - BEZE SVĚDKŮ

Od této knihy jsem neměla téměř žádná očekávání - prostě klasický thriller o únosu. A nakonec jsem dostala jeden z nejlepších thrillerů za poslední dobu! :)

Od knihy se nedalo odtrhnout - skvěle napsané, výborně vystavěné střídavé vyprávění postav, emoční horská dráha a odhalení motivu, který jste nečekali! Ten motiv! Brr, ten mě fakt dostal! Tohle prostě chcete číst! A i přes pár situací, které se jevily jako nepravděpodobné a možná i nereálné, vás tahle kniha vyděsí a totálně pohltí! To zoufalství, které prožívala matka ztracené dcery bylo téměř hmatatelné a po dočtení jsem v sobě ještě dlouho příběh zpracovávala! 

Mé hodnocení: 100 %

KATYA DE BECERRA - CO SE SKRÝVÁ V LESÍCH

Děláte-li si seznamy knih, které číst v období podzimu a Halloweenu, tahle na váš seznam rozhodně patří! Celou recenzi i mé hodnocení si můžete přečíst ZDE.

H. P. LOVECRAFT - HEMŽIVÝ CHAOS A JINÉ PŘÍBĚHY

Hororové povídky od jednoho z nejvlivnějších hororových autorů 20. století? Ty nesmí minout žádného čtenáře, který se rád bojí... Celou recenzi i mé hodnocení si můžete přečíst ZDE.

Publikováno: 05. 04. 2020