Přečteno v DUBNU

Zdravím všechny knihomoly :)

a vítám vás u měsíčního shrnutí. Za duben jsem stihla přečíst 24, vesměs krásných, knih. A které z nich si prostě musíte přečíst? Rozhodně nejnovější Bryndzovu knihu Smrtící tajnosti, velmi originální Ochutnávačku, kouzelné Povídky podivných a mrazivý thriller Ani muk! Naopak mezi knihy, bez kterých se podle mě klidně obejdete, bych zařadila nejnovější knihu B.A.Paris Přiveď mě zpátky, odeonku Vyšlapanou čáru a thriller Lži se mnou

Mini recenze:

B. A. Paris - Přiveď mě zpátky

B. A. Paris je má oblíbená autorka a na její žhavou novinku jsem se těšila jako malá :) Ve finále jsem ale ráda, že jsem si ji půjčila z knihovny a nekupovala ji, protože tohle bylo jedno velké zklamání. Za mě je Přiveď mě zpátky bohužel prozatím nejslabší autorčinou knihou. Zbytečně uspěchaný závěr, navíc byl celý příběh hoodně přitažený za vlasy.. Pokud chcete opravdu napínavý a čtivý příběh, raději si od této autorky přečtěte V pasti lží :)

Mé hodnocení: 40 %

Neil Patrick Harris - Kouzelnická parta

Tak tahle dětská kniha plná kouzelnických triků a pár návodů, jak na ně, byla velmi milé počteníčko! N. P. Harris vytvořil skvělou partu různorodých postav, které si oblíbíte, zažijete s nimi dobrodružství a krásně se při tom zrelaxujete. Pokud ji mám někomu doporučit, tak spíše chlapcům :)

Mé hodnocení: 85 %

Dot Hutchisonová - Sběratel motýlů

Sběratel motýlů je zase trochu jiný thriller, ve kterém si náš hlavní antihrdina Zahradník ujíždí na své sbírce motýlů. Což o to, na tom by nebylo nic špatného, kdyby ale šlo skutečně o motýly. Zahradník ale unáší mladé a krásné dívky, které následně vězní ve své okrasné zahradě. Příběh je podán formou zpovědi mladé dívky, která byla rovněž součástí sbírky Zahradníka a která nyní ve výslechové místnosti sděluje vyšetřovatelům svůj příběh..

Knihu vřele doporučuji! Je čtivá, má originální námět, ačkoli z mého pohledu absolutně nereálný :) Napětí bylo tak akorát a ačkoli závěr byl malinko přitažený za vlasy, musím říct, že na mě kniha udělala dojem!

Mé hodnocení: 85 %

Ljudmila Ulická - Případ Kukockij

Případ Kukockij je kniha, která mě zaujala pro své téma - potraty a otázka znovuzavedení práva na potrat, o něž sovětské ženy přišly Stalinovým nařízením z roku 1936.. Celou recenzi si můžete přečíst ZDE.

Sanne Averbeck - Seznam hostů

Titul Seznam hostů mě zaujal obálkou, anotací a především faktem, že se věnuje současnému trendu blogerů, influencerů a sociálním sítím... Celou recenzi si můžete přečíst ZDE.

Barbara Cantini - Mortina a přízračný kamarád

Pojďme si na rovinu říct - tento poslední díl byl nejlepší! A pomohl tomu i fakt, že autorka.... Celou recenzi si můžete přečíst ZDE.

Mons Kallentoft - Vůně ďábla

Vůně ďábla je v řadě již desátým dílem série, ve které hraje stěžejní roli inspektorka Malin Forsová. Co vám o tomto díle prozradím? Je o dost jiný než ty předchozí. Tentokrát se Mons Kallentoft zaměřuje především na..... Celou recenzi si můžete přečíst ZDE.

Rupi Kaur - květy slunce

Sbírka květy slunce spadá do žánru moderní poezie, kterému se v poslední době dostává čím dál více pozornosti. Květy slunce se zaměřují na témata jako je.... Celou recenzi si můžete přečíst ZDE.

R.L.Stine - One day at Horrorland

Dovolte mi představit mou historicky první přečtenou knihu v angličtině ! :D 

Sérii Husí kůže naprosto zbožňuji a jelikož se celá série krátkých hororových povídek nedá sehnat v češtině, byla jsem nucena k jedinému řešení - pořídit si ji v originále. A světe, div se, přečíst tento díl mi netrvalo celý rok! :) One day at Horrorland řadím k nejlepším dílům!

Mé hodnocení: 100 %

Sara Baume - Vyšlapaná čára

Vyšlapaná čára je jedna z mála odeonek, která mi bohužel vůbec nesedla.. Četla jsem ji taaak dlouho, vůbec jsem se nedokázala do hlavní hrdinky vcítit. Díky nádhernému jazyku jsem ji však zvládla dočíst, ale autorčiným myšlenkám jsem místy úplně nerozuměla, nestíhala jsem je, vadil mi pomalý vývoj celého příběhu a navíc ty fotografie mrtvých zvířátek? Pryč s nimi!

Mé hodnocení: 20 %

V. S. Alexander - Ochutnávačka

Ochutnávačka je zpověď mladé Magdy Ritterové, která se jako jedna z patnácti žen stala ochutnávačkou jídel pro Hitlera... Celou recenzi si již brzy budete moci přečíst na blogu :)

J. H. Krchovský - Dvojité dno

Krchovského zbožňuji! Z jeho textů na jednu stranu cítíte smutek, ale na druhou do nich dokázal vnést i kapku ironie, nadsázky a humoru! Nechápu jak se mu to povedlo, ale jeho styl mě naprosto nadchnul a já toho chci od něho číst mnohem víc! :) J.H.Krchovský ve mně ve svých krátkých a úderných verších dokázal vzbudit silné emoce. Cenim a doporučuji :)

Mé hodnocení: 100 %

Radim Kopáč - Nesmysl!

Nesmysl vládne světu a nacházíme ho ve svých životech snad denně. Tato útlá knížečka překypuje humorem, originalitou a boží grafikou! :) Knižní jednohubka, kterou zblajznete na posezení!

Mé hodnocení: 80 %

Stephen King - Carrie

Můj druhý knižní horor od Kinga a já jsem spoko! :) Kdysi jsem viděla i film a během čtení se mi z něho pár scén vybavilo.. Musím říct, že i když se jedná o autorovu prvotinu, tak se mu tento krvavý masakr moc povedl! :) Carrie vypráví příběh o mladé dívce, která to nemá mezi svými vrstevníky vůbec jednoduchý, šikanují ji a nemá žádné přátele.. Není to však jen tak obyčejná dívka - oplývá nadpřirozenými schopnostmi! A když se naštve, kouká z toho pěkný masakr..

Mé hodnocení: 85 %

Simon Tofield - Simonův kocour a nástrahy světa

Komická kocouří dobrodružství zachycená na téměř 100 stranách je to pravé pro všechny milovníky koček! :) Textu nebylo zapotřebí, i bez něho jsem se pobavila a rozněžněla :))

Mé hodnocení: 85 %

Robert Bryndza - Smrtící tajnosti

Za mě prozatím nejlepší nejlepší díl celé série! :) Více info brzy v recenzi :)

David Jackson - Ani muk

Velmi čtivý a napínavý thriller o únosu malých dětí, který vyděsí nejednoho rodiče!

Kniha se mi dostala do rukou úplnou náhodou a já jsem za to fakt ráda, protože jsem už dlouho nečetla takhle svižný a nepředvídavý thriller, který navíc své čtenáře donutil se nad dějem pozastavit a zamyslet - především při epickém závěru! Je pravda, že některé scény nepůsobily příliš reálně, ale za ten závěr autorovi odpustím téměř cokoliv :D 

Mé hodnocení: 90 %

Ransom Riggs - Povídky podivných

Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti je mou srdeční záležitostí, takže není divu, že jsem si nemohla nechat ujít ani tuto doplňkovou knihu k celé sérii. Povídky podivných obsahuje velmi poutavé, krásné a laskavé příběhy, které v sobě ukrývají poselství a ponaučení. Moc doporučuji úplně všem! :) Velmi mile mě překvapily, jsou něco jako Bajky Barda Beedleyho u série Harry Potter :) 

Mé hodnocení: 100 %

Sabine Durrantová - Lži se mnou

Kniha Lži se mnou vyšla na jaře v rámci Velkého knižního čtvrtka a dost mě zaujala svou anotací, která ale byla ve finále dost zavádějící.. Od příběhu jsem čekala něco zcela jiného., styl psaní mi absolutně nesedl, příběh se vlekl, děj byl absolutně bez vývoje a jakékoli gradace. Celé to zachraňoval konec. Za mě ale i tak nedoporučuji..

Mé hodnocení: 20 %

Petr Kovář, Ondřej Navrátil, Marta Kovářová, Magda Navrátilová - To bych zvládl taky: umění moderny v komiksech

Velmi originální počin, který nás seznamuje se stěžejními autory a díly moderního umění. Navíc je to podané zábavnou formou a to v komiksech, tudíž by to mohlo být vcelku atraktivní pro široké spektrum čtenářů, především pak pro ty mladší ročníky :) Po vizuální stránce - pecka a obsahově mě taky bavila. Klidně by mohla sloužit jako pomůcka při vyučování :) Věřím, že by žáky zaujala leckdy mnohem víc, než obyč učebnice! 

Mé hodnocení: 100 %

Jakub König - Zvíře jménem Podzim

Zvíře jménem podzim je pro mě umělecký skvost - originální ilustrace, myšlenky a i samotný detektivní příběh celkem ušel a navíc vás uvrhne do pořádné depky - takže, jestli jste též milovníci takovýchto knih, navíc těch, které jsou graficky povedené, tak jedině doporučuji :)

Mé hodnocení: 90 %

Petra Braunová - Ema a kouzelná kniha 

Kniha s roztomilou obálkou, kterou jsem si už dlouho toužila přečíst! Pojednává o malé holčičce Emě, která vyrůstá v sirotčinci, kde se všechny dívky těší, až nastane den jejich 10. narozenin. V ten den totiž smí navštívit Město, které láká snad úplně každou z nich! Co ale na Emu ve Městě asi čeká?

Do příběhu jsem se pouštěla s přesvědčením, že mě bude stoprocentně bavit, ale bohužel.. Krásné ilustrace zastínily příběh, u kterého jsem místy úplně nechápala některé kroky hlavních postav, spoustu věcí nebylo dovysvětlených a děj nebyl zcela zajímavý a vlastně jsem se během čtení občas docela nudila. A tak by to u knih, zejména u těch pro děti, být nemělo. Za mě zklamání.

Mé hodnocení: 40 %

Tom Jackson - Velkolepá kniha o mořských tvorech

Tak tohle byl skvost! Srozumitelný text a nádherné ilustrace a kdyby to bylo bez těch pár hrubek, bylo by to dokonalé! 

Mé hodnocení: 80 %

Tom Jackson - Velkolepá kniha o prehistorických zvířatech

Rovněž jako předchozí kniha, i tato pochází ze stejné edice a já jsem spokojená. Mohu doporučit všem malým milovníkům prehistorických zvířátek :)

Mé hodnocení: 80 %



Publikováno: 12. 05. 2019