Nepřečtené knihy

Zdravím všechny knihomoly :)

Určitě to všichni znáte - kupujete si další a další knihy, nehledě na to, že ve své knihovničce máte stále spoustu nepřečtených. A tak některé knihy čeká krutý osud - stanou se těmi, které si přečtete "až někdy jindy", což by se vlastně v mém případě dalo přeložit jako NIKDY - jelikož některé mé knihy čekají na přečtení už pěkných pár let.. :(

Tady jsou:

Mysterium tremendum - Sebastian Rainer

Příběh se odehrává v 70. letech v Beskydech. Mladý výtvarník způsobí autonehodu, která ničivě dopadá na obyvatele vesnice i umělcovu psychiku. Román zaujme fanoušky filmů Davida Lynche a románů Stephena Kinga. Z české tradice navazuje na Ladislava Klímu či Gustava Meyrinka. Zjevná inspirace vychází i z textů kapely The Plastic People of the Universe.


Fantastická zvířata a kde je najít – J. K. Rowlingová

Příběh Fantastická zvířata a kde je najít začíná v roce 1926, kdy se Mlok Scamander – kterého hraje držitel Oscara Eddie Redmayne – vrací z cesty po světě, během níž našel a zdokumentoval pestrou škálu kouzelných tvorů. Nakrátko se zastaví v New Yorku a zase by z něj bez nehody odjel… nebýt nečara Jacoba, ztraceného magického kufříku a útěku několika Mlokových fantastických stvoření, která by mohla způsobit světu nečarů i čarodějů pořádné problémy. 


Jak se rodí sériový vrah – Hannes Rastam

Skutečný případ Thomase Quicka.

Odsouzen za osm vražd, dalších pětadvacet přiznání k soudu nedospělo. Thomase Quicka znají média jako švédského Hannibala Lectera, zločince, jehož hrůzné činy přesahují běžnou představivost. Pozadí jeho příběhu je však spletitější a překvapivější, než se zdá.

Autor knihy se s nejnebezpečnějším švédským sériovým vrahem setkal poprvé roku 2008 v nemocnici v Säteru a během čtyř let prozkoumal každý detail policejního vyšetřování a soudního procesu. Pečlivá analýza policejních videonahrávek, záznamů z výslechů i soudních stání, lékařských materiálů a zápisků policejních vyšetřovatelů, včetně těch dosud utajovaných, jej přivedla k šokujícímu zjištění – v případě Stura Bergvalla, jak se odsouzenec ve skutečnosti jmenuje, policisté, lékaři, právníci i soudní znalci účelově manipulovali s fakty. Råstamův příběh o tom, jak lze z nevinného, psychicky nemocného člověka vytvořit sériového vraha, je reálný thriller a kritika policejního a právního systému, který selhal.


Pohyblivé obrázky – Terry Pratchett

Když se ve Svatém lese - Holy Woodu zrodila myšlenka a alchymisté na Zeměploše objevili magii stříbrného plátna, tak sebou skřeti-malíři museli skutečně hodit. Pojďte se začíst a podívat se na slavný a nejpodivnější film Střed proti Okraji, kde vystupuje tisíc slonů a odehrává se za občanské války.


Dokud tě nenajdu – John Irving

Životní příběh Jacka Burnse. Jako čtyřletý putuje s matkou po přístavech Severního moře a snaží se vypátrat otce, který před nimi zřejmě úspěšně uniká. Jack v Kanadě chodí do dívčí školy, kam smějí i chlapci. V "moři" dívek se rychle rozvíjí jeho osobnost silně determinovaná sexem. Na vysoké hraje studentské divadlo, vyniká v ženských rolích. Zažívá strmou kariéru, slaví umělecké úspěchy, je bohatý, obletovaný kráskami. Smrt matky jeho pohled na život změní: zjistí, že příběh o hledání otce byl ve skutečnosti jiný. Otec neprchal, zoufale se snažil synovi přiblížit. Jejich setkání je překvapivé; Jack, který celý život jen hrál, začíná autenticky žít... Irving srší nápady, vyvolává úžas a smích. Ať už jde o tatéry, lékaře, muzikanty, prostitutky, zápasníky, filmaře... román je plný věrohodných postav v realistickém prostředí a v reálných situacích. 


Manželovo tajemství – Liane Moriarty

Ceciliin manžel se poslední dobou chová rozhodně podivně, a Cecilia teď navíc najde na půdě tenhle záhadný dopis, nadepsaný jeho roztřesenou rukou. Otevřít jen v případě mé smrti. Tess zase manžel oznámí, že se právě zamiloval do její sestřenice; no ano, té sestřenice, se kterou byly až doteď nejlepší kamarádky, protože spolu vyrůstaly jako siamská dvojčata. Rachel před osmadvaceti lety zabili dceru, Conner Whitby, který v tom má určitě prsty, si běhá po svobodě, a jako by toho bylo málo, ta protivná snacha se chystá odvézt jejího vnuka, Rachelinu největší radost, na celé dva roky do New Yorku… Tři ženy, tři Pandořiny skříňky, jeden společný osud. 


Zodiac - nejnebezpečnější ze všech zvířat - Gary L. Stewart, Susan Mustafa

Ve svých devětatřiceti letech se Gary Stewart setkal s biologickou matkou a začal pátrat i po tom, kdo je nebo byl jeho otec. Po dvou letech v něm začalo klíčit hrůzné podezření – jeho otec rozhodně nebyl dobrý člověk. Přes pochyby, zda se vůbec chce dozvědět něco dalšího, investoval další roky do pátrání a po dvanácti letech prohlašuje: „Jsem si naprosto jistý, že můj otec byl Zodiac.“ Spolu s osvědčenou autorkou zaměřenou na kriminalistiku sepsal vše, co během let zjistil, a předkládá světu zbeletrizovaný portrét svého otce, jeho profil, traumata a způsob myšlení. Předkládá i fakta, která ho dovedla k hrůznému poznání.


Jaroslav Kmenta - Svědek na zabití

Jde o skutečný příběh bývalého veksláka Michaela Klimenta, který se stal členem podsvětí a také poradcem čečenské mafie. Tento muž pak vstoupil do programu na ochranu svědků a pomohl policii objasnit mnohá tajemství organizovaného zločinu včetně několika mafiánských vražd.


Stieg Larsson - Muži, kteří nenávidí ženy

Novinář Mikael Blomkvist má za úkol vyšetřit starý kriminální případ: Harriet Vangerová, vnučka průmyslníka Vangera, zmizela beze stopy téměř před čtyřiceti lety. Blomkvist se seznámí s Lisbeth Salanderovou, mladou svéhlavou ženou, nepřekonatelnou hackerkou, která se stane pro jeho pátrání nepostradatelnou. Blomkvist a Salanderová tvoří neobvyklý pár, ale dokonalý tým. Společně začnou brzy rozkrývat temnou a krvavou rodinnou historii.


Četli jste některou z nich? Jestli ano - napište mi, prosím, do komentářů kterou a jak se vám líbila :) Děkuji :) 

Publikováno: 14. 07. 2017