Přečteno za ČERVEN.

Zdravím všechny knihomoly:)

červen utekl jako voda a půlka roku je fuč :O Děsivý, jak ten čas letí..

Za červen jsem přečetla 4 knihy, z nichž dvě byly NAPROSTO moc moc - U severní zdi a Helter Skelter.

Mini recenze:

Timothy Sprague - Hororovky

Po téhle knize jsem sáhla v knihovně ze dvou důvodů - miluju hororové povídky a chtěla jsem něco jednoduchého na čtení, u čeho vypnu.

Musím říct, že příště už půjdu spíš po hororech z dospělého oddělení, za poslední dva roky se mi můj čtenářský vkus dost změnil a to, z čeho bych byla dřív nadšená, teď hodnotím průměrem. Hororovky určitě splňují v rámci svého žánru a cílové skupiny všechna kritéria boží knihy, ovšem mně to bylo málo, což je ale můj problém, jelikož už jsem z young adult vyrostla..)

Mé hodnocení: 60 %

Petra Klabouchová - U severní zdi

 uf. uf. uf.

To, co tady napíšu asi stejně nedokáže dost dobře popsat, jak MOC tahle knížka je. Jak moc mě rozložila na tisíc kousků, jak moc jsem u ní plakala, jak moc jsem chtěla vstoupit do příběhů našich postav a podat pomocnou ruku...když to jiní nedokázali.

Pohlcující, autentické, drsné, autorce se podařilo popsat čiré zlo v jeho nejhorší podobě. Zároveň to vyvažuje tak krásný jazyk, z toho textu je paradoxně cítit jakási jemnost.. Děkuji Petře Klabouchové za její talent vyprávět příběh žen, na které se nemělo nikdy zapomenout, příběh dětí, které ani nedostaly šanci....Tohle se mě vážně dotklo, zarylo pod kůži jako se to už dlouho žádné knize nepovedlo a půjde to se mnou asi už navždy.

Doporučuji doporučuji doporučuji! Kniha roku, na 1000% a nejspíš ji (minimálně letos) už nic jiného nepřekoná...

*je však důležité zmínit, že pokud jste velice citlivé povahy, ještě k tomu maminky, zvažte zda se do knihy pustit. Já toho snesu celkem dost, ale u této knihy jsem musela dělat několikrát pauzu, abych rozdychala ty situace, kdy byly popisovány vraždy dětí, miminek..a že jich bylo docela dost..

**až mi zase někdo bude tvrdit, že za komoušů to nebylo zase tak hrozný, tak mu dám......přečíst tuhle knížku.

Mé hodnocení: 100 %

Colleen Hoover, Tarryn Fisher - Nikdy, nikdy

Nikdy, nikdy bych označila jako takovou "pohádku pro náctileté".... Celou recenzi si můžete přečíst ZDE.

Vincent Bugliosi - Helter Skelter

Relativně často poslouchám #truecrime podcasty a čtu #truecrime literaturu a musím říct, že na poli literatury je tahle kniha opravdový majstrštyk! Tak detailní, zároveň neskutečně čtivá, jsem až překvapená, jelikož, to si představte, byla napsána už před 50 lety a my se teprv až teď dočkali překladu, který je SKVĚLÝ! .... Celou recenzi si můžete přečíst ZDE.


Publikováno: 02. 07. 2024