Přečteno za SRPEN.

Zdravím všechny knihomoly :)

V srpnu jsem přečetla 7 knížek, z nichž naprostá pecka byl "cestopis" Dobrodruhům a dětská kniha Můžu ochutnat?

Mini recenze:

Silvia Moreno-Garcio - A noc byla jako samet

Napínavý noirový příběh prodchnutý atmosférou Mexika sedmdesátých let a nezbytným cigaretovým kouřem...

Celou recenzi si můžete přečíst ZDE.

Ann Rule - Ted Bundy: Vrah po mém boku

Kniha spisovatelky Ann Rule zpracovává příběh sériového vraha Teda Bundyho, kauzu, která otřásla Amerikou.

Tuhle bichličku jsem četla pěkně dlouho, ale užívala si každou jednu stránku! Je to neskutečně dobře a komplexně zpracovaný příběh, kterému dodává na atraktivitě fakt, že Ann Rule byla Tedova kamarádka.

I když chápu, že autorka sváděla velký vnitřní boj se svými pocity - poznala ho jako milého, chytrého a charismatického mladíka a teď musí zpracovat fakt, že její přítel je brutální vrah - tak ten občasný sentiment vůči Tedovi mi byl lehce proti srsti, přece jen je důležité mít na paměti, jakou zrůdou byl.

Bavilo mě to ale moc. #truecrime já můžu :)

Mé hodnocení: 90 %

Taylor Jenkins Reid - Jediné pravé lásky

Příběh o ženě, která musí nečekaně volit mezi manželem, kterého už dlouho považuje za mrtvého, a snoubencem, jenž v ní znovu probudil chuť žít.

Já na romantiku moc nejsem, vlastně už ani nevím, jak dlouho mám tuhle knížku doma, vím jen, že jsem ji kdysi pořídila v LK.

Ale pane jo, tohle bylo tak krásný! Bolavý, zároveň ale hřejivý, navíc autorka opravdu psát umí, takže knížku přelouskáte raz dva. Kdybych byla ten typ čtenáře, co si lepíkuje a píše do knih, byla by celá polepená a popsaná:)

Mé hodnocení: 80 %

Tereza Ramba - Dobrodruhům

 "Neplánujte cesty… prožijte je!"

Původně jsem od knížky čekala tradiční zápisky z cest, tipy na různá místa a jak se na cestování do konkrétních destinací připravit. Absolutně jsem nečekala, že se v ní skrývá tolik emocí, že bude tak moc osobní a že se stane mou totální srdcovkou!

Vím o sobě moc dobře, že já rozhodně žádný dobrodruh nejsem a že do většiny míst, kde autorka byla, se jisto jistě nikdy nepodívám. Ale i z toho mála mám pocit, jako kdybych tam byla. Na Severním pólu, v Thajsku, v Kanadě, na Barbadosu..Tak moc autentické to je.

Troufám si říct, že kniha nesedne každému, že je spíš pro ty, co rádi čtou mezi řádky, mají rádi text à la deníkové zápisky, minimalismus a jsou to citlivé duše. Ti se podle mě na autorčin styl dokáží nacítit a odnesou si z textu poetický, čistý zážitek.

Mé hodnocení: 100 %

Jan Pirk a Tomáš Poláček - Srdcař v cílové rovince

 Rozhovor novináře Tomáše Poláčka s kardiochirurgem Janem Pirkem.

Tahle forma rozhovorů v knižní podobě mě baví čím dál víc.

Persona profesora Pirka mě vždy bavila, a ač má na některé věci na můj vkus až moc konzervativní názory (o covidu ani nemluvě), pořád je to pro mě Pan Někdo, koho budu vždy obdivovat za jeho práci. Škoda, že kniha vznikala během pandemie, to se do ní totiž dost otisklo a připadá mi, že tak polovina je jen o covidu..

Pokud máte rádi rozhovory s lidmi, kteří mají mozek a mají co říct, tak doporučuji.

Mé hodnocení: 80 %

Laura Dave - Jeho poslední slova

Než Owen Michaels zmizí, podaří se mu zanechat své ženě Hannah poslední zprávu: DEJ NA NI POZOR. Hannah přesně ví, koho má Owen na mysli – svou dospívající dceru Bailey...

Thriller, který slupnete jak malinu. Velmi čtivý, s pěkně gradující atmosférou, závěrem, který příjemně překvapí, ovšem nečekejte vyloženě nic světoborného, ale příjemné čtení to bylo, to zase jo, kdybych mohla, nejradši bych ji přečetla na jeden zátah, jak nešla odložit:)

Mé hodnocení: 70

Aleksandra Mizielinska a Daniel Mizielinski - Můžu ochutnat?

Tohle je rozhodně jedna z nejkrásnějších knížek, co doma mám!...

Celou recenzi si můžete přečíst ZDE.


Publikováno: 01. 09. 2022