Přečteno za LEDEN.

Zdravím všechny knihomoly :)

Je tu první "Přečteno" roku 2022 a upřímně jsem ráda, že jsem zvládla přečíst alespoň něco, jelikož poslední týdny mi dávají slušně zabrat a jen spím a nebo chodím do práce :D

To finální skóre není nic moc - 4 kousky, z nichž 2 jsou komiksy, 1 kniha pro děti a 1 krimi příběh :)

Mini recenze:

Vera Brosgol - Anin duch

Skvělý komiks o tom, že ne vždy se vyplácí podvádět a ne každý je takový, jaký se na první pohled zdá. Anin duch je osvěžující fantasy příběh, který má originální námět, pobaví vás, dojme a docela i vyděsí! Za mě obrovské překvapení a já ho moc doporučuji :)

Mé hodnocení: 100 %

Marie König Dudziaková - Návrat z pískoviště

Mně sice zbývá ještě pár týdnů, než se stanu mámou, ale i tak jsem se pobavila a spoustu situací znala ze života alespoň v roli pozorovatele :) Autorka v knize zachytila několik momentů ze života mámy a vytvořila jakýsi rodičovský deník, ve kterém se, troufám si říct, většina rodičů najde :)

Mé hodnocení: 80 %

Kateřina Pantovič - Justýnka a asistenční jednorožec

Tohle byla taaak krásná knížka! Nejen co se děje týče, ale ty ilustrace, to je jednoduše nádhera! Moc doporučuji malým i velkým čtenářům, tohle bylo pohlazení po duši :)

Mé hodnocení: 100 % 

Kyle Perry - Hora duchů

Výborné krimi z prostředí Tasmánie, moc mě bavila práce s motivem tajemné legendy o Hladovci a Hoře duchů, vyšetřování zmizelých studentek uprostřed tasmánských hor a pátrání po tom, co se s dívkami vlastně stalo. Navíc je to zasazené do dnešní doby a autor tak poukazuje na radosti i strasti sociálních sítí. 

Moc dobře napsané, čtivé, vůbec bych neřekla, že se jedná o autorovu prvotinu! Cením originální prostředí, námět a to, že čtenář až do posledních momentů neměl páru, jak to tedy celé bylo! Jediné, co bych příběhu vytkla, bylo pár momentů, které mi přišly trochu přitažený za vlasy.

Mé hodnocení: 80 %

Publikováno: 11. 02. 2022