Přečteno za KVĚTEN.

Zdravím všechny knihomoly :)

Nějakým zázračným způsobem se mi za květen podařilo přečíst 7 knížek a to i přes lehkou spánkovou deprivaci :D

Za nejlepší knížku(y) bych vybrala komiks Tábor mladých vědců, budhistickou jednohubku plnou krásných myšlenek Panda a dráček a ilustrovaný životopis Freddie Mercury.

Za velké zklamání považuji Ptačí domek.

Mini recenze: 

BRIT BENNETT - MATKY

Kniha slibuje příběh milostného trojúhelníku a že zaujme čtenáře Judi Picoult a Celeste Ng.

Ve finále jsem ale neměla zrovna pocit, že čtu romantický příběh, ale spíše společenský román, který se zlehka dotýká několika důležitých sociálních témat, jako jsou potraty, rasismus či vyrovnávání se smrtí rodičů.. Škoda, že autorka nešla více do hloubky, mohla se více "pohrabat" v těch nejniternějších pocitech našich hrdinů, pak si myslím, že by své čtenáře ještě více vtáhla a ohromila. Takhle příběh hodnotím jako průměrný, ovšem s několika krásnými myšlenkami, nad kterými jsem se nejednou pozastavila :)

Ve spolupráci s knihkupectvím Luxor.

Mé hodnocení: 70 %

JAMES NORBURY - PANDA A DRÁČEK

Panda a dráček spolu putují ročními obdobími a zamýšlejí se nad životem, jeho strastmi a radostmi. Celou recenzi si můžete přečíst ZDE.

DARCY COATES - STRAŠENÍ V ROOKWARDU

Už sedmý díl hororové série Strašidelné domy! Celou recenzi si můžete přečíst ZDE.

JODY HOUSER - TÁBOR MLADÝCH VĚDCŮ

Tyhle komiksy k mému milovanému Stranger Things mě moc baví! :)

Tábor mladých vědců se odehrává mezi druhou a třetí řadou seriálu a neskutečně mě bavil! Ještě aby ne, když je v něm ústřední postavou můj milovaný Dustin a Suzie, kteří řeší záhadu na táboře mladých vědátorů. Za mě je to zatím ten nejvydařenější díl z této edice:))

Mé hodnocení: 100 %

KATEŘINA ŠEVČÍKOVÁ - PŘÍZRAKY NOCI

Čtyři hrdinové, jeden úkol. Každý je jiný, přesto je něco spojuje. Kdo z nich vyhraje a kdo skončí jako poražený? A jsou všichni takoví, jací se na první pohled zdají být?

Já už vlastně young adult fantasy skoro nečtu, ale na tuhle mě před pár měsíci nalákal povedený vizuál a fakt, že ji napsala @papirovakridla, jejíž styl psaní vždy obdivuji i u jejích krátkých popisků na instagramu :) Takže jsem tak trochu tušila, že Přízraky noci budou super. A taky že byly.

Knížka se četla neskutečně lehce - důkazem toho je, že jsem ji přečetla během 3 krátkých spánků prďolky. Děj odsýpal rychle, především první polovina byla akcí dost nadupaná:) Moc mě bavily hlavní postavy, jen škoda, že jsme se nedozvěděli více z jejich minulosti. No a úplně nejvíc mě dostal ten konec! Nečekaný, to fakt cením.

Mé hodnocení: 70 %

EVA MEIJER - PTAČÍ DOMEK

Taky se vám někdy stalo, že na vás v knihkupectví kniha z regálu přímo volala: "Vem si mě!" a vy jste byli na 100 % přesvědčeni, že to je TA kniha, která bude naprosto pro vás a nemohli jste se dočkat, až ji přečtete? A pak přišla ledová sprcha v podobě zjištění, že už po pár prvních stránkách jste cítili, že tohle vás asi bavit nebude? 

Achjo.

Tak to se mi přesně stalo s Ptačím domkem. Poprvé jsem ji rozečetla loni touto dobou. A odložila ji s myšlenkou, že na ni teď zřejmě není ta správná doba. No a když jsem ji rozečetla teď, napodruhé, mé pocity se nezměnily :( Vůbec se mi nečetla lehce, nebavila mě, nechápala jsem ji a vyloženě jsem se musela nutit, abych ji dočetla.. Absolutně tomu nerozumím, jelikož je to knížka z HOSTu! (který zbožňuju) a všude na ni naleznete samá kladná hodnocení. Bohužel, tohle hodnocení mě mrzí, ale tahle kniha nebyla pro mě.. :(

Mé hodnocení: 40 %

ALFONSO CASAS - FREDDIE MERCURY: ILUSTROVANÝ ŽIVOTOPIS

Nedávno jsem (asi jako poslední na této planetě) konečně viděla film Bohemian Rhapsody a dostala chuť přečíst si něco o Freddiem Mercury :)

Tahle knížka byla naprosto boží volba! Nejen že jsem se dozvěděla mnoho informací a pikantností ze života F.M., ale to grafické zpracování je skvostné, originální a dodává celé knize zase další rozměr. Pasuju ji na jednu z nejhezčích knížek, co doma mám :)

Mé hodnocení: 100 %


Publikováno: 01. 06. 2022