To musíš vidět #7 - Nejlepší horory

Hororoví nadšenci, zbystřete!

Mám tu pro vás další várku hororů, které by vás mohly bavit :)

Je to takový mix nových/starých kusů a na své si přijdou milovníci duchařiny, zombieků, found footage a slasherů. 


1. #alive (2020)

Hodnocení na čsfd: 61 %

Klíčová slova: zombie, virus, survival, Jižní Korea, útěk 

Tenhle horor najdete na Netflixu :)

Městem se šíří smrtící virus rychlostí laviny. Každý, koho zasáhne, se mění v krvežíznivou zombie. Náš hlavní hrdina je uvězněn ve svém bytě a musí sakra šetřit s jídlem i pitím, aby vydržel, než dorazí pomoc. Jenže, je vůbec nějaká na cestě? 

Tohle mě taak bavilo! Miluju survival horory, kor když jsou okořeněný o přítomnost zombieků. Oba hlavní hrdinové mě moc bavili, fandila jsem jim a za tu hoďku a půl jsem zažila hned několik infarktů a zároveň se i pobavila. Tohle bylo mega milé korejské hororové překvápko :)

TADY si můžete přehrát trailer.


2. Veronica (2017)

Hodnocení na čsfd: 62 %

Klíčová slova: ouija, vyvolávání duchů, Španělsko, démon

Tenhle horor najdete na Netflixu, ale pouze v angličtině :)

Příběh inspirovaný skutečnou událostí, který popisuje život mladé studentky, která se svými kamarádkami zkouší vyvolávat duchy pomocí spiritualistické tabulky Quija. To však neměly dělat, protože přivolaly něco opravdu zlého...

Španělé + horory = skvělé kombo. Oni je fakt umí a tahle duchařina je toho dalším důkazem. Skvělá atmosféra, herci, tempo je sice pomalejší, ale vážně stojí za to, dát tomuhle filmu šanci. Zaručuju vám, že se po zhlédnutí budete bát jít v noci na záchod :D

TADY si můžete přehrát trailer.


3. Temné vody (2005)

Hodnocení na čsfd: 53 %

Klíčová slova: duchařina, podle knihy, psychické problémy

Po rozchodu se svým mužem se žena se svou dcerou přestěhují do nového bytu, kde chtějí začít nový život. Jenže celé rozvodové martyrium společně se zvykáním si na nový byt, kde se dějí dost podivné věci, má na naši hlavní hrdinku špatný vliv a ona začíná mít ještě větší psychické problémy, než měla doposud. A ona už přestává rozlišovat, co je skutečnost a co realita..

Jennifer Connelly je úžasná! Tady jsem ji věřila úplně všechno! Největší předností tohoto filmu, vedle hlavní herečky, je bezesporu ta neskutečně tíživá, mrazivá a zašedlá atmosféra celého filmu. Strašně mě to bavilo, po většinu filmu společně s hlavní hrdinkou vlastně vůbec nevíte, co je skutečnost a co je jen výplod její fantazie. Bomba.

TADY si můžete přehrát trailer.


4. As above so below (2014)

Hodnocení na čsfd: 63 %

Klíčová slova: found footage, katakomby, Paříž, peklo

Tenhle horor najdete na Netflixu :)

Banda nadšenců se vydává do temných koutů pařížského podzemí - katakomb. A to i přes nápis s varováním, že vstupují do říše mrtvých :O Po pár hodinách je však začnou pronásledovat jejich vlastní traumata a začíná boj o přežití.

Tohle bylo tak skvělý! Temný, děsivý, se spoustou lekaček a brutální atmosférou. Rozhodně jedna z nejlepších found footage, co jsem kdy viděla! Jestli si chcete pustit film, u kterého vám bude bušit srdce jako o závod, tohle je jasná volba!

TADY si můžete přehrát trailer.


5. Host (2020)

Hodnocení na čsfd: 64 %

Klíčová slova: found footage, vyvolávání duchů, démon, internet, koronavirus 

Parta kamarádů se v době covidové rozhodne přes videochat vyvolávat duchy. A to se ukáže jako ne úplně dobrý nápad...

Padesát pět minut neskutečných nervů!!! Fakt jsem ráda, že jsem si tenhle horor pustila ještě za světla :D Výborná duchařina, líbí se mi, že ji autor zasadil do aktuální korona situace :) Další found footage, která stojí za to!

TADY si můžete přehrát trailer.


6. Apoštol (2018)

Hodnocení na čsfd: 63 %

Klíčová slova: sekta, folk, únos, 1905

Tenhle horor najdete na Netflixu :)

Osamělý muž se vydává zachránit svou unesenou sestru. Musí se ale dostat na izolovaný ostrov, kde ji drží náboženský kult jako rukojmí...

Výborný horor, který se může pyšnit nálepkou "originální ". Minimálně za mě jím rozhodně je. Pomalejší, ale o to víc surový příběh, s neskutečně nepříjemnou atmosférou, kdy po celou dobu cítíte, že je s celou sektou něco VELKÝ ŠPATNÝ a celou dobu napjatě čekáte, kdy se dozvíte víc. Rozhodně to není nic pro slabší povahy, připravte se na několik vyloženě humus scén, které už asi nebudete chtít znovu vidět.

TADY si můžete přehrát trailer.


7. Odebrat z přátel: Dark web (2018)

Hodnocení na čsfd: 59 %

Klíčová slova: found footage, slasher, hacker, dark web, internet 

Brát si věci, které nejsou vaše, se nevyplácí. Když se náš hlavní hrdina přihlásí do ukradeného notebooku, je on i jeho celá parta kamarádů, se kterými skypuje, vtažena do online hry na život a na smrt. 

Skvělý horor s nápadem, u kterého musíte vydržet cca první půl hodinu, než se něco začne dít, ale věřte mi, pak to bude jízda! Tenhle film vás solidně vyděsí a vy, co jste nikdy neslyšeli o dark webu, budete asi dost čumět. 

TADY si můžete přehrát trailer.


8. Poslední dům nalevo (2009)

Hodnocení na čsfd: 67 %

Klíčová slova: rape and revenge, slasher

Tenhle horor najdete na Netflixu :)

Oko za oko. Zub za zub.

Mari a Paige, dvě mladé kamarádky, se střetnou s podivnou partou jedinců, v jejíž čele stojí totální psychopat. Navzdory šrámům na těle i na duši, se Mari podaří utéct a snaží se dostat domů k rodičům. K nim však míří i tato povedená banda magorů, aby se u nich ukryli před bouřkou. A v okamžiku, kdy Mariini rodiče zjistí, koho hostí, rozhodnou se vzít spravedlnost do svých rukou.

Tenhle horor miluju! Jakmile je ve filmu téma "rape and revenge" neboli "znásilnění a pomsta", tak vím, že mě to bude bavit. Protože na ten pocit zadostiučinění nic nemá :D Vždycky mi je ale hrozně líto, když to ty kladné postavy odskáčou a ani v tomhle případě se tomu samozřejmě nevyhneme. Jestli máte rádi vyvražďovačky, tak tohle vás bude bavit. 

TADY si můžete přehrát trailer.

Publikováno: 03. 05. 2021