To musíš vidět #6 - Nejlepší kuchařské show na Netflixu

Zdravím všechny neflixáky! :)

Má obsese různými televizními show evidentně nezná mezí a pořád vyhledávám nové a nové, i když některé jsou neskutečný bizár :D Už je to rok, co jsem objevila kouzlo Netflixu a za tu dobu jsem viděla nespočet kuchařských show a ty nejlepší z nich vám chci dneska doporučit :) 

Doporučuji si ke všem připravit něco dobrého k jídlu, protože vám zaručuji, že u toho nevydržíte nic nejíst :D

Tady je máte: 

Miliónové menu - zapálení amatérští kuchaři, originální koncepty jídel a řada investorů, kteří se rozhodují, zda některý projekt finančně podpoří. Pokud jste kdysi na ČT1 sledovali pořad Den D, tak tato show má hodně podobný koncept. Tohle bylo zase něco nového, moc mě to bavilo (první řada mnohem více než druhá) a tuhle show doporučuji!

Final Table - kuchařská soutěž, ve které může být vítězem jen ten nejlepší!

Dvanáct dvojic šéfkuchařů z celého světa každý díl vaří jídlo z jiného státu a to bez uměle vytvářených dramat. Navíc oproti mnoha kuchařským soutěžím se zde vůbec nehraje na emoce a ani si zde nemáte získat sympatie soutěžících pomocí "životních srdcervoucích příběhů", bez kterých se to většinou v žádných soutěžích neobejde, že :D

Moc sympatická a dá se říct i inteligentní věc, u které se jak odreagujete, tak načerpáte novou inspiraci, co vařit :)

Za mě je tohle asi nejlepší netflixová show z oblasti vaření!

Street Food - v tomto případě jde o dokumentární seriál, který dá nahlédnout pouličním pokrmům - v první sérii v Asii a ve druhé v Latinské Americe. Je to nejen o vaření, ale také o životních příbězích hlavních aktérů. Má to zase trochu jinou atmosféru a především dokonale odráží kulturu daných zemí a jejich lásku k jídlu :)

Crazy Delicious - tady už název napovídá, že tohle je úplně jiná show než všechny předchozí. Je to hodně crazy! :D

Ale moc mě to bavilo, ač nazývání porotců "Bohy" bylo trošku víc než jen crazy, ale k danému konceptu to asi sedělo :D Co mě na tom bavilo nejvíc byla kreativita soutěžících, ta byla až obdivuhodná! :O Na odreagování ideál, ale nečekejte nic vyloženě sofistikovaného :D

Chef's Table: BBQ - Bože, tohle je tak neuvěřitelně krásně natočený čtyřdílný dokumentární seriál o osobnostech grilování. Tak atmosférický, až magický a vy jen hladově sledujete všechnu tu složitou přípravu a hotové pokrmy, nad kterými se vám sbíhají sliny! Tohle je všech dnešních tipů asi nejlépe zpracovaná show, minimálně co se kamery týče :)

Publikováno: 18. 01. 2021