Přečteno za PROSINEC.

Zdravím všechny knihomoly! :)

Máme tu první článek vydaný v novém roce. 

Jelikož jsem loni zvládla organizaci pořizování dárků na jedničku a už v prosinci jsem měla všechny nakoupené, tak jsem svůj volný čas nemusela trávit po obchodech, ale mohla jsem si čííst :) Toho času bylo poměrně dost a díky tomu to tak hezky vyšlo, že jsem stihla přečíst 17 knížek, z nichž si určitě musíte přečíst:

Tajemství krve

Duch domu Ashburnů

Dracul

100 perliček pro (ne)milovníky češtiny,

Nervy,

Na co slova nestačí.

Naopak tím největším zklamáním pro mě bylo Dilema.


Mini recenze:

J. T. Ellison - Tajemství krve

Tohle byl taaak skvělý thriller plný komplikovaných vztahů, rodinných dramat, tajemství a napínavých scén. Příběh mě vtáhl už od první stránky a nejvíc na něm oceňuji originální námět a celkově prostředí, ve kterém se děj odehrává.. Celou recenzi si můžete přečíst ZDE.

Darcy Coates - Duch domu Ashburnů

Další díl ze série Strašidelné domy od skvělé Darcy Coates... Celou recenzi si můžete přečíst ZDE.

Adrián Macho - Gerda: Příběh moře a odvahy

Druhý díl dětské knihy, který je, stejně jako ten první, nádherně zpracovaný. Ty ilustrace, ten příběh.. Jestli hledáte knihu pro ty nejmenší z nás, tak tohle je za mě jasné doporučení. Věřím, že si ji zamilujete, já obě knihy pasuji na jedny z nejkrásnějších knih pro děti vůbec :)

Mé hodnocení: 100 %

Romy Hausmann - Milé dítě

Čtrnáct let žila pod zámkem v chatě v lese, kde porodila dvě děti. Nyní leží v nemocnici a pomalu se odkrývají hrůzy, které ji v životě potkali...

Tento thriller pro mě byl celkem oříšek. Začátek byl skvělý - autorka zvolila jednoduchý, úderný styl psaní, který v thrillerech miluju. Díky krátkým kapitolám stránky mizely před očima, ani jste nevěděli jak. Navíc už od začátku bylo z knihy cítit pořádně nepříjemnou atmosféru a já si čtení vážně užívala. Zdálo se, že kniha nemá nic, čím by to celé mohla pokazit. Jenže... Čím déle jsem četla, tím víc příběh ztrácel na intenzitě a já se k tomu, abych knížku dočetla, nakonec musela nutit...

Můj celkový dojem z knihy vykompenzoval jen ten závěr. Za ten dávám palec nahoru a nějaká ta procenta navíc.

Mé hodnocení: 60 %

B.A.Paris - Dilema

Achjo, tohle bylo taakové zklamání! Všichni fanoušci B. A. Paris pozor - nečekejte další psychothriller. A připravte se na nudné rodinné drama.

Námět mi vůbec nesedl, to bylo tak průhledné, bez nápadu, příběh ve mně nevyvolal absolutně žádné emoce a já se jen těšila, až to skončí. Ne ne, nechápu ty pochvalné recenze, prostě ne :D Jediné, co mohu pochválit, tak je autorčin styl psaní, protože se to opět četlo úplně samo. 

Mám dojem, že tohle budete prostě buď milovat, nebo nad tím jen kroutit hlavou a chtít, aby to už hlavně skončilo! :D

Schválně ale do knihy běžte a uvidíte sami, do kterého táboru budete patřit.

Mé hodnocení: 40 %

Červená propiska - 100 perliček pro (ne)milovníky češtiny

Tak tohle je ideální dárek pro každého, kdo miluje český jazyk a nějaké ty perličky!

Asi nadosmrti si budu pamatovat, že jednotné číslo od slova HRANOLKY je HRANOLEK a ne HRANOLKA :D Paráda. Ale jsem spoko, spoustu slov, které mohou být pro některé oříškem, mám naučené dobře :) 

Mé hodnocení: 90 %


Michael Dahl - Děsivé historky 3

Třetí díl z hororové série pro děti.

Pecka, pecka! Tohle jsem si užila. Jasný, našlo se pár příběhů, které byly slabší, ale víc bylo těch, které byly boží a u kterých jsem chtěla víc! :) Navíc byly vážně děsivé a i já se bála! :D

Mé hodnocení: 80 %

Colleen Hoover - Nelituji ničeho

Colleen Hoover miluju a zatím mě žádná její knížka nezklamala.

Tato nejnovější je jiná než její předchozí, je víc předvídatelná, trochu mě teda zklamalo pár zbytečných klišé a hlavně - od Colleen jsem zvyklá, že její příběhy mě vždycky totálně emočně zničí, což se v tomto případě nestalo :( Ale i tak mě knížka bavila, navíc autorčin styl psaní je až nadpozemský a příběh vás do sebe vtáhne hned od první stránky :) Jen škoda, že nešlo o víc emotivní věc (a celkově bych ocenila jiné zakončení příběhu), pak bych byla spokojená.

V tomto příběhu jde především o dost komplikovaný vztah mezi dcerou a matkou, takže ji doporučím spíše ženám. Není to rozhodně autorčina nejlepší kniha, ale já zase až tak, jako někteří čtenáři, zklamaná nejsem :)

Mé hodnocení: 70 %

Thomas Krüger - Hotel Zimní spánek

Dětská kniha, která má krásné ilustrace, milý příběh a na zimu je to vyloženě ideální čtení pro vás a vaše prcky :)

Mé hodnocení: 80 %

Brigid Kemmerer - Na co slova nestačí 

Už druhá kniha od této autorky, po které jsem sáhla a opět byla úžasná!

Na co slova nestačí je nádherný příběh, ve kterém jsou hlavními hrdiny teenageři Emma a Rev. Oba bojují s osobními problémy, především co se rodinných vztahů týče... To, že se oba najdou, je evidentně osud a díky tomu jim v životě vysvitne naděje na štěstí.

Autorčin styl psaní podle mě bude vyhovovat každému. Pomocí pár vět vás dokáže natolik naladit na brutálně melancholickou vlnu, ale zároveň si užijete krásný a dojemný příběh, ve kterém si obě hlavní postavy zamilujete. Já jsem nadmíru spokojená a pokud Brigid Kemmerer napíše něco dalšího, rozhodně si to přečtu :)

Mé hodnocení: 90 %

Zuzana Dostálová - Proč všichni odcházejí

Autobiografický příběh psaný z pohledu malé holčičky, která postupně poznává svět dospělých a zjišťuje, že život nemá vždycky pohádkové konce.

Musím uznat, že mě příběh zasáhl víc, než jsem čekala. Především pak Zuzanky přátelství s Monikou..

Celý příběh má lehce pochmurnou atmosféru, nádech poetična a celé to na mě působilo velmi sugestivně. Líbily se mi myšlenky dítěte, nezkaženého reálným světem, ve kterých mohla vyniknout ta čistá dušička dětí, které některé věci prostě ještě nechápou.

Doporučuji, pokud si chcete přečíst něco milého, ale zároveň melancholického.

Mé hodnocení: 80 %

Raina Telgemeierová - Nervy

Raina je jednou z mých velmi oblíbených autorek, všechny její komiksy jsou naprosto úžasný! Jak vizuálně, tak především co se týče přesahu, který její příběhy mají.

Jinak tomu nebylo i u její novinky Nervy, kterou zhltnete na posezení a vám po dočtení hlavou běží jediné - takové příběhy mají smysl a jsou tím pravým pro všechny děti a klidně i dospívající, kteří ve svém životě bojují se strachem a to v nejrůznějších podobách. Já to miluju a vřele doporučuji!!

Mé hodnocení: 100 %

Jan Novák - Čáslavská

Máme tu další komiks, tentokrát o životě Věře Čáslavské! Celou recenzi si můžete přečíst ZDE.

Dacre Stoker - Dracul

Prequel k Drákulovi. 

Achjo, já jsem tak šťastná, že jsem tuhle bichličku stihla dočíst v poslední den roku 2020! Mohu ji tak zařadit mezi nejlepší knihy loňského roku! 

Celou recenzi si můžete přečíst ZDE.

Jonathan Green - Alenčina noční můra v Říši divů

Můj druhý gamebook, který mě upřímně zase až tak nebavil. Asi milionkrát jsem se musela rozhodovat jen v tom, zda půjdu na sever, na jih, na západ, na jih, na východ, na sever a pořád dokola :D

Hrála jsem ho jenom jednou a samozřejmě jsem to projela a Alenka umřela :D :( Možná mu dám ještě jednu šanci a snad to napodruhé dopadne lépe!

Mé hodnocení: 60 %

Websterovi 2

Druhý díl plný radostí a strastí pavoučí rodinky. 

Krásné ilustrace, vtipný a originální příběh, ideální na odreagování pro děti, ale i dospělé :) Já to miluju a prý je i podle této knihy natočený seriál, takže na ten se v brzké domě chystám :)

Mé hodnocení: 80 %

R. L. Stine - The 12 screams of Christmas

Na tenhle díl jsem se moc těšila, ale nemůžu říct, že by mě bavil stejně jako předchozí díly. Možná, kdyby měl o pár desítek stran méně, celé by to vyzněl mnohem intenzivněji a obešlo by se to bez pár hluchých míst. Ovšem výsledné dojmy zachránil konec, ten byl vymyšlený geniálně! :D

Mé hodnocení: 70 %

Publikováno: 06. 01. 2021