Přečteno za ČERVEN.

Zdravím všechny knihomoly :)

Minulý měsíc, jak jste si mohli všimnout už z náhledové fotky, mě opět postihla šílená čtecí krize, která mě ale tentokrát nechala zcela chladnou, vůbec jsem se tím nestresovala a čekala na tu správnou knihu, která mě z ní dostane. Nakonec jsem přečetla 3 knížky a všechny byly super :)

Mini recenze:

Petra Soukupová - Věci, na které nastal čas

Sonda do obyčejné české rodiny, která se řítí k rozpadu... Celou recenzi si můžete přečíst ZDE.

Mariko Tamaki - Laura Deanová mě už zase nechala

Neskutečně něžný, citlivý a melancholický příběh s naprosto čitelným poselstvím a přesahem... Celou recenzi si můžete přečíst ZDE.

Maria V. Snyder - Studie jedu

"Vyber si: okamžitá smrt, nebo pomalá otrava?"

Hlavní hrdinka Jelena je odsouzena za vraždu a čeká ji trest smrti. Místo toho ale dostane šanci tomuto trestu vyváznout - stane se ochutnávačkou pokrmů pro velitele Ixie.

Námět knihy je velmi podobný historickému románu Ochutnávačka, ovšem v případě Studie jedu ho autorka zasadila do fantasy světa. Největší předností příběhu je pro mě hlavní hrdinka - Jelena, která je chytrá, odvážná, ale má i své chyby, což ji dělá ještě sympatičtější :)

Styl psaní mi moc vyhovoval, četlo se to velmi lehce a rychle, ovšem místy to bylo na můj vkus zbytečně rozvleklé, až nudné. Těch 400 stran je zbytečných, klidně bych to stáhla na 300 a třeba by pak příběh vyzněl mnohem intenzivněji a akčněji. I přes to se mi ale knížka líbila, jen z ní nejsem nadšená tak, jak jsem čekala. Druhý díl si ráda přečtu, ale kupovat si ho určitě nebudu.

Mé hodnocení: 70 %

Publikováno: 09. 07. 2021