Přečteno za BŘEZEN.

Zdravím všechny knihomoly :)

Za březen jsem přečetla 13 knih, z nichž byly skoro všechny naprosto úžasné!

Pojďme se na ně rovnou mrknout.

Mini recenze:

Megan Campisi - Pojídačka hříchů

Tahle knížka má úplně vše, co jsem od ní čekala. A vlastně i mnohem víc! Nečekejte v ní totiž žádná klišé, zbytečné love story, předvídavé situace, ale opravdu velmi atmosférickou věc, ze které vám místy nebude asi úplně dobře. Celou recenzi si můžete přečíst ZDE.

Rachel Winters - Ráda tě poznávám

Při čtení jsem si plně uvědomovala, že tohle je přesně ta klasická přihlouplá romanťárna, ale zároveň jsem si ji neskrývaně užívala :D Prostě jasné guilty pleasure. Celou recenzi si můžete přečíst ZDE.

Brenna Yovanoffová - Šílená Max

Prequel k seriálu Stranger Things, kde se dozvídáme spoustu informací o mé oblíbené dívčí postavě - MAX.

Max v seriálu není zase až tak výrazná postava, ale i tak mě nesmírně baví :) A o to víc jsem ráda, že Argo vydalo tuhle skvělou věc! Já si užívala každou stránku, četlo se to snadno a úplně jsem se naladila na vlnu Hawkinsu a naší staré známé party.

Knížku doporučuji všem, kteří seriál viděli - ostatní by si ji podle mě tolik neužili. A hlavně si ji musí přečíst každý fanoušek Max, protože se toho o ní v téhle knížce dozvíte vážně spoustu.

Tenhle díl z řady prequelů, co k seriálu v poslední době vychází, zatím řadím k tomu rozhodně nejlepšímu, co vyšlo!

Mé hodnocení: 90 %

Pat Gilbert - David Bowie

Rozhodl se přijít na svět 8. ledna, protože to tak udělal i Elvis. Jedinečný, geniální chameleon a muž z hvězd.

David Bowie.

Báječná biografie, kterou z celého srdce doporučuji všem fanouškům. Já jsem byla nadšená, užívala si každou stránku a kochala se Davidovými fotkami. Nemám absolutně co vytknout. 

Mé hodnocení: 100 %

J. P. Delaney - Ta přede mnou

Psychologický thriller, který byl jedno velké překvapení!

Hlavní hrdinka Emma se vzpamatovává z traumatu a chce najít nové místo, kde by mohla začít nový život. Po dlouhém hledání ji zaujme až dům, který je vyloženě mistrovské architektonické dílo. Je tu však jediný háček - tento dům má svá vlastní (podivná) pravidla. I přes to se rozhodne do domu nastěhovat. To ale neměla dělat..

Krátké kapitoly přispěly k tomu, že jsem tuhle knihu přečetla téměř na jeden zátah. Má skvělou temnou atmosféru, originální námět, který mě moc bavil, jen škoda, že některé scény na mě nepůsobily zrovna dvakrát reálně, ale čert to vem, já si to užívala :) Hledáte-li doopravdy originální psycho thriller, tak tohle je jasná volba.

Mé hodnocení: 80 % 

W. Bruce Cameron - Psí slib

Pokračování bestselleru Psí poslání.

Cameron opět nezklamal! Tohle bylo tak krásný! Stejně jako všechny jeho předchozí knihy o pejscích. Celá série je pro mě srdcová záležitost a jasný tip na čtení pro všechny pejskaře :)

Mé hodnocení: 100 %

Hayley Barker - Poslední číslo

První díl dystopické duologie.

Anglie, blízká budoucnost. A společnost, která je rozdělena na Čistou bílou rasu a Dreky, kteří jsou až na samotném dnu společnosti a jsou nuceni pracovat v cirkuse, kde dennodenně riskují své životy...

Ano, ano, ano! Tohle bylo taaak skvělý! Nečekaně drsný a originální "young adult" příběh z prostředí cirkusu, se skvělými hlavními hrdiny, které si zamilujete. Je to sice trochu bichlička, ale já ji přečetla za jeden den, jednoduše proto, že nešlo přestat!

Mé hodnocení: 100 %

Hayley Barker - Zloděj čísel

Druhý díl dystopické duologie.

To je taková škoda, že jsou je dva díly! Protože tahle série a celý příběh mě neskutečně pohltil! Napínavý, drsný, ale zároveň plný lásky a přátelství. Krása :) Jen bych teda byla opatrná s zařazením do kategorie "young adult". Přeci jen se v knize objevilo několik scén, které byly opravdu hodně drsné.

Mé hodnocení: 100 %

Frank Goldammer - Strašák 

Inspektor Heller má na starosti vyšetřování několika mordů, které má na svědomí zřejmě sériový vrah přezdívaný Strašák. Ten policii uniká a zůstává ukryt v temných ruinách města. Celou recenzi si můžete přečíst ZDE.

Astrid Scholte - Čtyři mrtvé královny

Young adult fantasy detektivní příběh, který přečtete na jeden zátah. 

Šestnáctiletá Keralie je jednou z nejschopnějších zlodějek v Quadaře. Jednoho krásného dne se zaplete do spiknutí, které končí vraždou všech čtyř královen. A je jen jediná cesta, jak ulehčit svému svědomí - najít vraha.

Tohle byla pecka! Strašně dobře se to četlo, mělo to nápad, atmošku, skvělé postavy! Jediné, co bych příběhu mohla vytknout, tak to bylo na můj vkus místy až moc zamotané. Ale jinak knížku moc doporučuji všem, co si chtějí přečíst nenáročný akční příběh, který je tak trochu historický román, tak trochu detektivka, tak trochu sci-fi a tak trochu fantasy :D

Největším plusem jsou za mě ty postavy! Ty si jednoduše zamilujete.

Mé hodnocení: 80 %

Suzanne Collins - Balada o ptácích a hadech

Vítejte zpět ve světě Hunger Games!

Balada o ptácích a hadech je prequel k HG a totální #musthave pro všechny fanoušky. Zaručuji vám, že nebudete zklamaní. Hravě se totiž vyrovnal všem třem předchozím dílům a já ho z celého srdce doporučuji! Dozvíte se v něm spoustu informací ze života prezidenta Snowa a  tom, jak se vyvíjely Hladové hry. Byl Snow takový hajzl, jak ho známe, už od mládí, nebo to přišlo až s věkem? 

Já se na tuhle knížku tak moc těšila a zároveň jsem byla plná obav, zda to nebude jeden velký průser. Ale Suzanne Collins se neskutečně povedlo tento prequel provázat s příběhem Katniss. Po přečtení vám bude do sebe všechno tak krásně zapadat.. Tohle je jednoznačně jedna z nejlepších knih roku! A modlím se, aby se tento příběh dočkal i filmového zpracování, protože by si to fakt zasloužil :)

Mé hodnocení: 100 %

Jozef Karika - Smršť 

Jozef Karika se svým čtenářům zapsal do paměti především hororem Trhlina a Tma, a asi největší ohlasy sklidil román Na smrt. Nyní jeho nejnovější knihou, která byla přeložena do češtiny, je mysteriózní thriller Smršť, který vyšel v rámci Velkého knižního čtvrtka... Celou recenzi si můžete přečíst ZDE.

Bianca Bellová - Tyhle fragmenty 

Biance Bellové vyšla v rámci Velkého knižního čtvrtka nová kniha - sbírka povídek Tyhle fragmenty. Už autorčino Jezero mě natolik okouzlilo, že jsem se její nové knihy nemohla dočkat! Celou recenzi si můžete přečíst ZDE.

Publikováno: 13. 04. 2021