Co číst o Halloweenu?

Zdravím všechny hororové nadšence :)

je tu říjen, měsíc, který má mnoha z nás neodmyslitelně spojený s Halloweenem. A jelikož tady na blogu najdete v rubrice To musíš vidět už bezpočet tipů na filmové horory, rozhodla jsem se vybrat i několik těch knižních, které by se vám mohly líbit a pořádně naladit na tu správnou tajemnou atmosféru :)

Rozdělila jsem je do třech kategorií, které vám třeba usnadní rozhodnutí, po kterém příběhu sáhnout :)

1. STRAŠIDELNÉ DOMY

Jennifer McMahon - Pozvaní 

Mladý sympatický pár se rozhodne změnit svůj život a přestěhovat se na venkov. Najdou si ideální pozemek, kde se rozhodnou postavit svůj vysněný dům. To však ještě neví, že pozemek, který si vybrali, je protkaný dávnou a děsivou minulostí. Po okolí totiž panují legendy, že tam kdysi bydlela čarodějnice...

Darcy Coates - Duch domu Ashburnů

Adrienne zdědila po své tetě Edith dům, který je v městečku známý jako "ten dům, ve kterém straší". A není se čemu divit, sama Adrienne postupně přichází na to, že na těch báchorkách možná bude něco pravdy...

Scott Thomas - Kill Creek

Čtyři slavní hororoví spisovatelé stráví noc v proslulém strašidelném domě. Ale brzy zjistí, že to byla velká, fakt velká chyba...

Yrsa Sigurdardóttir - Pamatuji si vás všechny

Když se tři mladí lidé z Reykjavíku rozhodnou, že koupí dům v opuštěné obci v pustých západních fjordech, netuší, co všechno je tam čeká. Co bude odhaleno a co probuzeno.

Grady Hendrix - Horrorstör

Trojice zaměstnanců se dohodne, že přenocují v obchoďáku, ve kterém všichni pracují. A to z jediného důvodu – poslední dobou totiž každé ráno nacházejí po obchodě hromadu rozbitých věcí a chtějí přijít na kloub tomu, kdo to má na svědomí. Představy těchto tří zaměstnanců o nadcházející noci zahrnovaly mnohé - od nudného večera stráveného luštěním křížovek přes zadostiučinění a chycení onoho záškodníka až po pěkné přivydělání. Co si však ani jeden z nich nepředstavoval, byla skutečnost, že je čeká boj o vlastní život!

2. PRO OTRLEJŠÍ

Thomas Harris - Mlčení jehňátek

Ve městě řádí vrah, který stahuje své oběti zaživa z kůže. FBI potřebuje pomoc, aby šílence přezdívaného Buffalo Bill dopadli. A tak posílají nejlepší studentku ročníku policejní akademie, Clarice Starlingovou, do vězení za doktorem Hannibalem Lecterem, aby od něho získala potřebné informace. Brzy se ukáže, že právě Clarice je jediná osoba, se kterou doktor Lecter hodlá spolupracovat..

Joe Hill - NOS4A2

Příběh o Charlesovi Manxovi, který svým Rolls-Roycem unáší děti na místo, kde jsou každý den Vánoce a neomezené množství cukrovinek a kakaa..

Dacre Stoker & Jonathan Dylan Barker - Dracul

Bram Stoker nám skrze své deníkové záznamy sděluje, co všechno se odehrálo předtím, než se ocitl zabarikádován v opuštěném kostele, vyděšen k smrti a vybaven krucifixy...

3. SURVIVAL

Darcy Coates - Kořist

Eileen se vydala na výlet do lesa Ashlough a už několik dní je nezvěstná. Postoj policie k celému případu je velice laxní, a tak se Eileenin bratr společně se třemi přáteli vydá do onoho lesa pátrat na vlastní pěst. Brzy se ale ukáže, že to nebyl vůbec, ale vůbec dobrý nápad! 

Jozef Karika - Tma

Hlavní postava, televizní scénárista, má už po krk své manželky a jejich společného soužití. Proto se jednoho dne spontánně rozhodne odjet na chatu v horách, kde hodlá strávit pár dnů. To však ještě netuší, že se pobyt tam změní v noční můru..

Jozef Karika - Trhlina

Trhlina je psaná z pohledu člověka, který popisuje svou hrůznou zkušenost s prostředím slovenského pohoří Tribeč. Pohoří, v jehož místech se už řadu desetiletí záhadně ztrácejí lidé.. Karika byl v tomto případě "pouhým" posluchačem a následně zprostředkovatelem mrazivého příběhu o záhadách a hrůzách pohoří Tribeč a jedné staré legendy..

Publikováno: 18. 10. 2021