To musíš vidět #5 - 10 filmů, které si pustit o Halloweenu

Zdravím všechny milovníky hororů a Halloweenu!! :)

Tohle je za mě to úplně nejlepší kombo a občas mě docela mrzí, že se Halloween u nás neslaví. Pak si ale vzpomenu na všechny ty horory, kde koledníky zamordovali a už mě to zase až tak netrápí :D Každý rok ale plánuji, kterým knížkám a filmům budu na podzim věnovat pozornost a vždy vybírám takové, které jsou nějak spjaté s tímto obdobím a nejlépe i s Halloweenem :)

Věděla jsem, že letos bych chtěla vydat speciální článek o hororech, které byste si mohli pustit o Halloweenu a fakt jsem se snažila najít nějaké nové, které nejsou zmiňovány v každém druhém článku na podobné téma. Pár těch, podle mě, skvělých "klasik" jsem vám sem taky zařadila, ale poslední dva měsíce jsem "nakoukávala" samé nové horory a musím vám říct, že spooousta z nich byly strašný blbosti a doost nechuťárny, až mi bylo líto mého Kuby, který na ně koukal, ač nerad, vždycky se mnou :D 

No ale co je důležitý - objevila jsem pár filmů, které mě mile překvapily a které si o Halloweenu určitě pustím zase! Věřím, že tu objevíte nějaké tipy na filmy, které jste třeba neznali a nebo na ty, které si pustit znovu :)

Jdeme na to...

HUSÍ KŮŽE (2015)

V prvním díle Husí kůže z roku 2015 sledujeme příběh teenagera Zacha, který se přestěhuje do maloměsta, kam se mu sice vůbec nechtělo, nicméně když se setkává se svou novou sousedkou Hannou, zjišťuje, že to tady nebude zase až taková nuda :) Její otec je totiž známý spisovatel dětských hororů - R. L. Stine, jenž se proslavil svou knižní hororovou sérií Husí kůže.. A jednoho krásného dne začnou příšery z jeho příběhů ožívat. A to doslova! Skvělá hororová komedie, která vás zaručeně pobaví! Navíc režisér zvolil absolutně skvělé herecké obsazení, které vás bude bavit :)

TADY si můžete přehrát trailer :) 

HOKUS POKUS (1993)

Jedna klasika, kterou možná znáte a která je na Halloween jako dělaná :) Tři bláznivé čarodějnice se ocitají ze 17. století v Salemu roku 1993, kde se zrovna slaví Halloween. Není to sice nejlepší film na světě, za to má tu správnou podzimní atmosféru! :) Nečekejte žádné drama, ale spíše pohádkový příběh :)

TADY si můžete přehrát trailer :) 

SKAUTŮV PRŮVODCE ZOMBIE APOKALYPSOU (2015)

Hlavními hrdiny této hororové komedie je parta teenagerů, resp. skautů, kteří se pomocí skautských dovedností snaží zachránit svět před zombieky. 

Máte-li rádi zombie komedie a černý humor, tak tohle je jasné doporučení pro vás. Je to šílená blbost, ale pořád je to udržené v takové rovině blbosti, že vás to prostě bude bavit a možná se to stane vaším "guilty pleasure". Já u některých scén brečela smíchy :D

TADY si můžete přehrát trailer :) 

ZOMBIELAND (2009)

V prvním díle z roku 2009 vám hlavní hrdina, opuštěný Columbus, představí takový návod a soubor pravidel, jak přežít v zombie apokalypse. A nepotrvá dlouho a opuštěný už nebude. Najde pár jedinců, kteří se snaží, stejně jako on, přežít. A začne pořádná jízda :D

Pokud jste milovníci propojení hororu a komedie, tak tohle vás bude zaručeně bavit. Má to spád, je to neuvěřitelně akční, navíc skvěle herecky obsazené a se spoustou vtipných hlášek. 

TADY si můžete přehrát trailer :) 

HALLOWEENSKÁ NOC (2007) 

První čtyři tipy byly lážo plážo, ovšem tady už začíná přituhovat :D

Halloweenská noc je o čtyřech propletených příbězích, které se odehrávají o halloweenské noci. Nenechte se ale zmást - na ČSFD tento film zařadili do kategorie horor/komedie, ale komedie to není ani trochu! Naopak je to hooodně drsný! A mě to šíleně bavilo! :)

TADY si můžete přehrát trailer :) 

NOČNÍ MŮRY Z TEMNOT (2019)

Zde máme partu teenagerů v hlavní roli se starobylou knihou plnou děsivých příběhů. Není to ale jen tak obyčejná kniha. Tahle kniha čte toho, kdo je v její blízkosti. Přečte jeho nejhorší noční můry, napíše o něm příběh a ten se začne odehrávat i ve skutečném světě! Tuhle knihu neměl nikdy nikdo brát do rukou, protože spousta lidí přijde o život!

Tohle mi svou atmosférou taak připomnělo mé milované Stranger Things :) Za mě skvěle vybraní herci, celý děj je doprovázen parádní strašidelnou atmosférou. Pokud chcete film, u kterého se budete bát a zároveň nemuset odvracet zrak od krvavých scén, je tohle pro vás to pravé.

TADY si můžete přehrát trailer :) 

TALES OF HALLOWEEN (2015)

Deset krátkých halloweenských povídek, z nichž, co si budeme, některé byly trochu bizár :D, ale pár jich bylo vyloženě skvělých! Takže pokud máte rádi povídkový formát, vřele doporučuji :) 

TADY si můžete přehrát trailer :) 

HALLOWEEN (1978)

A máme tu jednu z nesmrtelných klasik a můj oblíbený slasher (tzn. že ve filmu řádí sériový vrah, který postupně zabíjí víc a víc lidí, často tuto kategorii nazývám jednoduše jako "vyvražďovačku" :D).

Zde je hlavním antihrdinou Michael Myers, vrah, který o Halloweenu uteče z ústavu a vrací se zpět do svého rodného města vraždit..

TADY si můžete přehrát trailer :) 

HELL FEST: PARK HRŮZY (2018)

Ok, přiznávám, že i tohle je tak trochu béčkový film, ale pořád si myslím, že to není úplný odpad, jelikož můžu přísahat, že jsem za minulý měsíce viděla stokrát horší věci :D Na Haunt (viz níže) to rozhodně nemá, ale i tak je to fajn podívaná z prostředí zábavného parku, kde se ocitá náš vrah, který je díky prostředí dokonale maskovaný. A navíc, je Halloween :) Parta kamarádů je mu trnem v oku a on se rozhodne jednoho po druhém zlikvidovat. A to svým děsivým způsobem. V masce.

TADY si můžete přehrát trailer :) 

HAUNT (2019)

Parta přátel se rozhodne to po halloweenské párty ještě nezabalit a ze srandy navštíví strašidelný dům plný hrůzných kulis a efektů. Brzy ale zjistí, že to byl hloupý nápad, protože tento dům představuje holý boj o život.

Tohle byl za poslední dobu jeden z nejlepších slasherů, jaký jsem viděla. Jasně nejde úplně o originální námět, ale čert to vem, vždyť my všichni zbožňujeme horory z prostředí strašidelných domů a zábavných parků! Haunt byl totální masakr se skvělými herci - celá banda hlavních představitelů byli neuvěřitelní sympoši a diváka tak dost bolela už jen představa, že o některé z nich přijde! Sakra, fakt jsem si přála, aby autoři alespoň jednoho z nich udělali nesnesitelného :D Co se záporáků týče - mám jen jedno slovo - WOW. Ty děsivé masky diváka vyděsí, ale co teprve to, co skrývají pod nimi!!! Skvělý, skvělý, skvělý. Tohle prostě musíte vidět!

TADY si můžete přehrát trailer :) 

Publikováno: 20. 10. 2020