To musíš vidět #3 - Nejlepší horory

Hororoví nadšenci, zbystřete!

Mám tu pro vás po hooooodně dlouhé době pár tipů na horory. Chtěla jsem si jich pro vás připravit 10, ale ne a ne objevit ten desátý, který by stál za to. Takže než abych vám zde doporučovala nějaké příšernosti, musím se smířit s tím lichým číslem 9 :D Zaměřila jsem se hlavně na ty novější kousky, chcete-li ale tipy i na další novější horory - najdete je ZDE.

Taaaak a teď už jen zkontrolujte řetěz na dveřích, ztlumte světla a pohodlně se usaďte! Snad zde naleznete, inspiraci co si pustit! :)

1. KRVAVÁ NEVĚSTA/ READY OR NOT (2019)

Jako první tu mám tuhle skvělou kombinaci hororu s kapkou humoru! Hlavní hrdinka Grace si bere za muže Alexe, pohledného muže z bohaté rodiny. Jak je u nich už léta tradicí - po svatebním obřadu si musí každý nový člen rodiny zahrát jednu z rodinných her, kterou si sám vylosuje - a na Grace padne hra na schovánanou. Pravidla zní jasně - nevěsta se musí schovat v domě tak, aby ji nikdo do svítání nenašel! Jenže to ještě netuší, že její nová rodinka si na ni už chystá zbraně...

Tohle byla velmi příjemná krvavá podívaná! Hlavní hrdinka je skvělá, její postavu si snadno oblíbíte a budete jí fandit! Navíc jeden z členů její nové rodinky je Sethík z O.C. (Adam Brody)! Tohle byl skvělý survival horor, který rozhodně stojí za vaši pozornost!

TADY si můžete přehrát trailer :)

2. TICHÉ MÍSTO/ A QUIET PLACE (2018)

Hlavní hrdinka Lee (božská Emily Blunt) a její rodinka žijí v postapokalyptickém světě - světě, ve kterém existují Oni, o kterých nevíme, odkud se vlastně vzali a kteří mají velmi vyvinutý sluch a jakýkoli zvuk přiláká jejich pozornost - což nechce nikdo, jelikož by to znamenalo jistou smrt. Naše rodinka má ale výhodu - jedna z dcer je neslyšící a tak všichni ovládají znakovou řeč, tudíž pro ně není tak těžké přežít ve světě, který má svá jasná pravidla. Bude to ale stačit? 

Tohle byla opět příjemná změna, autor přichází zase s něčím novým, neokoukaným. Celý film provází nepříjemná atmosféra neustálého ticha. Za mě jeden z nejlepších hororů, který jsem za poslední roky viděla! Už se nemůžu dočkat druhého dílu!

TADY si můžete přehrát trailer :)

3. UTEČ/ GET OUT (2017)

Mladý pár - Rose a Chris, běloška a černoch, jedou k Roseiným rodičům na návštěvu. Ti jsou ke Chrisovi od prvních okamžiků velmi milí. Až na to, že ostatní lidé v domě se chovají čím dál divněji, a tak se Chris rozhodne sbalit kufr a zmizet! To, co bude následovat nečeká nikdo z vás, to vám říkám! Get out je hoooodně nepříjemný horor se spoustou infarktových situací! Dokonale promyšlený, mysteriózní, velmi intenzivní - a to až tak, že po celou dobu sledování nebudete vnímat nic okolo. Za mě pecka!

TADY si můžete přehrát trailer :)

4. ŘBITOV ZVIŘÁTEK/ PET SEMATARY (2019)

Rodinka se přestěhuje z velkoměsta na venkov, kde se těší na nový a poklidný život. To ještě netuší, že kousek od jejich domu je Řbitov zviřátek, který jim brzy obrátí celý život naruby. Skrývá totiž tajemství tak děsivé, že by mělo zůstat tajemstvím pro všechny!

Tohle byla tak drsná podívaná, že jsem během sledování filmu úplně zapomněla jíst brambůrky, a to se mi nikdy nestává! :D Poctivý horor, který si ze své knižní podoby od Stephena Kinga vzal jen to nejlepší! Hoodně lekaček a ten konec!!!! No brutál :O Nutnost pro všechny hororový fanoušky!

TADY si můžete přehrát trailer :)

5. V PASTI/ BIRD BOX (2018)

Další postapokalyptický horor, tentokrát ze světa, kde je náš nepřítel ještě záhadnější než byl ten v Tichém místě. Jedno ale víme jistě - neotevírejte oči! Jakmile to porušíte, máte to spočítaný!

Bird box byla boží podívaná se skvělými herci (Sandra Bullock, John Malkovich), napínavou a zároveň depresivní atmosférou. Za zmínku určitě stojí, že tento snímek je natočen podle knižní předlohy (kniha V pasti), která rozhodně stojí za přečtení! :)

TADY si můžete přehrát trailer :)

6. STÁHNI A ZEMŘEŠ/ COUNTDOWN (2019)

Parta přátel si z legrace nainstaluje mobilní aplikaci, která má předpovědět, kolik času vám zbývá do chvíle, než zemřete. Jedná se o pouhou trapnou aplikaci nebo skutečný odpočet?

Tento snímek by možná mnozí zařadili spíše ke klasickým béčkovým hororům a možná jím i tak trochu je, ALE mě to prostě bavilo! Moderní horor se sympatickými postavami, lekačkami a ten námět mě jednoduše bavil - byl hodně podobný Nezvratnému osudu :) Pár momentů bylo spíše úsměvných, pár předvídatelných (na druhou stranu - tak to u tohoto žánru prostě je), ale já si jednoduše nemůžu pomoct - bavilo mě to! Vůbec bych se nezlobila, kdyby bylo i nějaké pokračování)))

TADY si můžete přehrát trailer :)

7. NOČNÍ MŮRY Z TEMNOT/ SCARY STORIES TO TELL IN THE DARK (2019)

Zde máme partu teenagerů v hlavní roli se starobylou knihou plnou děsivých příběhů. Není to ale jen tak obyčejná kniha. Tahle kniha čte toho, kdo je v její blízkosti. Přečte jeho nejhorší noční můry, napíše o něm příběh a ten se začne odehrávat i ve skutečném světě! Tuhle knihu neměl nikdy nikdo brát do rukou, protože spousta lidí přijde o život!

Tohle mi svou atmosférou taak připomnělo mé milované Stranger Things :) Za mě skvěle vybraní herci, celý děj je doprovázen parádní strašidelnou atmosférou. Pokud chcete film, u kterého se budete bát a zároveň nemuset odvracet zrak od krvavých scén, je tohle pro vás to pravé.

TADY si můžete přehrát trailer :)

8. HAUNT (2019)

Parta přátel se rozhodne to po halloweenské párty ještě nezabalit a ze srandy navštíví strašidelný dům plný hrůzných kulis a efektů. Brzy ale zjistí, že to byl hloupý nápad, protože tento dům představuje holý boj o život.

Tohle byl za poslední dobu jeden z nejlepších slasherů, jaký jsem viděla. Jasně nejde úplně o originální námět, ale čert to vem, vždyť my všichni zbožňujeme horory z prostředí strašidelných domů a zábavných parků! Haunt byl totální masakr se skvělými herci - celá banda hlavních představitelů byli neuvěřitelní sympoši a diváka tak dost bolela už jen představa, že o některé z nich přijde! Sakra, fakt jsem si přála, aby autoři alespoň jednoho z nich udělali nesnesitelného :D Co se záporáků týče - mám jen jedno slovo - WOW. Ty děsivé masky diváka vyděsí, ale co teprve to, co skrývají pod nimi!!! Skvělý, skvělý, skvělý. Tohle prostě musíte vidět!

TADY si můžete přehrát trailer :)

9. I SEE YOU (2019

A jedno obrovské překvapení na konec! U tohoto filmu velkou část filmu pořádně nevíte, o co go - subžánry se zde docela střídají a já vám nechci o filmu příliš prozrazovat, abyste nepřišli o ten wow efekt, který jsem zažila já :D Jediné co vám prozradím - připravte se na pořádnou lekačku! 

TADY si můžete přehrát trailer :)

Publikováno: 10. 04. 2020