Přečteno za ZÁŘÍ.

Zdravím všechny knihomoly!

Další měsíc utekl jako voda a já klasicky nestíhám vydat "Přečteno" včas :D 

Za září jsem zvládla přečíst 14 knih, z nichž si rozhodně musíte přečíst Řetěz a nové Srdcerváče!

Nejslabší knihou měsíce je Už je tady zas a bohužel i kniha od mého oblíbeného spisovatele Štvanec.

Mini recenze:

Rick Mofina - Ztracená dcera

Napínavý thriller, kde se vyšetřuje zmizení mladé Maddie, jejíž rodiče ráno našli její postel prázdnou a okno otevřené dokořán. 

Plno zvratů, napínavých scén, ale i přes to příběh řadím spíše k průměrným thrillerům. Nijak se od spousty podobných nelišil a nyní, měsíc poté, co jsem knihu přečetla, ve mně nerezonují vůbec žádné emoce a vlastně mi kniha celkově tak nějak splynula s mnoho jí podobnými. Ovšem neříkám, že je to špatná kniha, četla se moc dobře, stránky ubíhaly rychle, ale jelikož je téma "pohřešované dítě" v knihách veeelmi časté a holt už jsem jedním z těch náročnějších čtenářů thrillerů, tak jsem čekala něco víc. Ale myslím, že spousta čtenářů bude s touto knihou velmi spokojena :)

Mé hodnocení: 70 %

Jim Ottaviani & Leland Myrick - Hawking

Bezvadný komiks o životě geniálního fyzika Stephena Hawkinga. Jediné mínus vidím v tom, že spoustě věcem jsem absolutně nerozuměla, tudíž jsem některé části, kde se rozebíraly fyzikální témata, musela přeskakovat.. Ale za to si mohu sama, že nemám tyto znalosti :D

Jestli toto ale čte nějaký fanda Hawkinga, tak tato kniha by mu rozhodně neměla chybět v knihovničce! :) Je krásná.

Mé hodnocení: 90 %

Alice Oseman - SRDCERVÁČI: kniha třetí

Třetí díl komiksového lgbt příběhu, který, stejně jako dva předešlé díly, je totální roztomilost a balzám na bolavou duši. Vážně, jestli hledáte knihu, která vám zlepší náladu, tak tato je jasná volba. Miluju na tom úplně všechno - obě hlavní postavy jsou neskuteční sympaťáci a skvělé osobnosti, ta kresba je úžasná (především miluju ty její detaily) a nejlepší na tom celém je ta pozitivní atmosféra příběhu! :) 

Mé hodnocení: 100 %

Iain Reid - Asi to skončím

Wow tak tuhle knihu pasuji na nejvíc cringe věc, co jsem za letošní rok přečetla!... Celou recenzi si můžete přečíst ZDE

Cambria Brockman - Řekni mi všechno

Thriller z prostředí studentského kampusu... Celou recenzi si můžete přečíst ZDE.

R. L. Stine - The Headless Ghost

Tohle bylo taaak super! Ideální čtení na období Halloweenu :) Strašidelný příběh se super zápletkou! Sice v angličtině, ale když jsem si s tím poradila já, dáte to taky :D

Mé hodnocení: 90 %

Michael Robotham - Štvanec

M. Robotham je jeden z mých nejoblíbenějších autorů krimi a na jeho Štvance jsem se moc těšila. Nicméně nemohu si pomoct, ale tady mi celý dojem z příběhu trochu kazila osoba hlavního hrdiny, který místy působil jako ten vyvolený s nadpřirozenými schopnostmi. Sice se nejedná o vyloženě špatnou knihu, ale za mě má Robotham lepší kousky, které si zaslouží vaši pozornost daleko více, než jeho Štvanec.. Upřímně, moc nechápu ta vysoká hodnocení.. A to jsem autorova fanynka, ale tenhle příběh je za mě až moc neuvěřitelný.

Mé hodnocení: 60 %

Timur Vermes - Už je tady zas

Co by nastalo, kdyby Adolf Hitler nespáchal sebevraždu, pouze usnul a probudil se v roce 2011? 

Místy docela vtipná záležitost, nicméně postupně to na mě začalo působit, že je to pořád to samé dokola a k dočtení jsem se musela vyloženě nutit. Ovšem nápad je to skvělý, dostanete zase trochu jiný pohled na Hitlera, ale provedení mi příliš nesedlo. Máte-li ale rádi satiru, mohlo by vás to bavit. Prý je podle knihy natočen i film, já se na něj nechystám, ale kdyby to někoho z vás zaujalo, tak se můžete místo knihy podívat třeba na něj :D

Mé hodnocení: 50 %

Adrian McKinty - Řetěz

OK, máme tu další knižní NEJ roku... Celou recenzi si můžete přečíst ZDE.

Kathleen Glasgow - Jak se spřátelit s temnotou

Tohle se ti stane, když ti umře máme... Celou recenzi si můžete přečíst ZDE


 Julian Gough - Brumla a Remcík: Spící vetřelec

Třetí díl o zvířecích kamarádech Brumlovi a Remcíkovi je, stejně jako předchozí dva díly, neuvěřitelně vtipný a milý příběh. Navíc není jenom to, ale malým čtenářům předává i ponaučení do života :) Za mě krásná dětská kniha o přátelství :)

Mé hodnocení: 100 %

Lucy Brownridge - Hravé strašení

Je libo vydat se po stopách čarodějnic ze Salemu, pyramid v Egyptě, Černého lesa v Německu a mnoha dalších tajemných míst?... Celou recenzi si můžete přečíst ZDE.

Edgar Allan Poe - Černý kocour a jiné hororové povídky

Tři skvělé povídky, ideální na večer - zachumlat se do deky, zapálit svíčky a naladit se na tu správnou hororovou náladu tady od mistra :) Napínavé, mrazivé a strašidelné čtení, který moc doporučuji!

Mé hodnocení: 100 %

Noelle Stevenson - Nimona

Komiks plný skvělého humoru, akčních scén, ale také srdceryvných chvilek. Navíc má úplně úžasnou hlavní hrdinku, kterou si díky její bezprostřednosti a vlastnosti "co na srdci, to na jazyku" zamilujete :) Navíc pokud máte rádi komiksovou sérii Záleskautky, tak se vám bude líbit určitě i Nimona, minimálně po vizuální stránce, jelikož obojí má na svědomí stejná autorka :) 

Mé hodnocení: 85 %


Publikováno: 25. 10. 2020