Přečteno za ŘÍJEN.

Zdravím všechny knihomoly :)

Mám tu pro vás měsíční shrnutí za říjen :) Minulý měsíc byl, co se týče počtu přečtených knih, celkem plodný a hlavně jsem měla docela štěstí na skvělé knížky! Přečetla jsem 15 knih, z nichž mě zklamaly jen tři, což si myslím, že je slušný výsledek :) 

Těmi nejlepšími knížkami měsíce jsou: Addamsova rodina, Kniha o tichu, Skryté karty, Černé léto, Pohřbení a Návod na vraždu pro hodné holky. Tyhle si rozhodně musíte přečíst!

Mezi knihy, které mě fakt zklamaly, řadím Děti Halloweenu, Dívky z Roanoke a Co po ní zbylo.

Mini recenze:

Calliope Glass - Addamsova rodina

Tak tahle knížka byla naprosto úžasná! Příběh mě strašně bavil, nechyběly humorné, ale i napínavé situace. Celá Addamsovic rodinka je prostě úžasně trhlá a boží. Nutnost pro Addamsovic fanoušky :)

Podle knihy je natočen i film, který je téměř stejný jako kniha, ale za mě se teda moc nepovedl.. Kniha je tisíckrát lepší :)

Mé hodnocení: 100 %

R. L. Stine - Welcome to dead house

Boží díl z hororové série "Goosebumps", v češtině známé jako "Husí kůže".

Tohle mě bavilo, strašidelná atmosféra, skvělé postavy, super zápletka. Mělo to prostě všechno :) Já jsem mistrova věrná fanynka a už jsem si objednala další díly :D Miluju celou sérii :) 

Mé hodnocení: 90 %

Brian James Freeman & Norman Prentiss - Děti Halloweenu

Tuhle knížku jsem si pořizovala speciálně na období Halloweenu a moc se na ni těšila! O to víc jsem zklamaná, protože tohle bylo velký špatný :( 

Nuda, nuda a zase nuda. Za boha jsem se nemohla začíst, navíc v příběhu není snad jediná sympatická postava a nádech hororu pocítíte až na samém konci a to mi u tohoto žánru vážně nestačí... Bohužel. Příště těm zklamaným recenzím na Databázi knih budu věřit.

Mé hodnocení: 30 %

Josef Formánek - Kniha o tichu 

Josef Formánek jednoduše opět dokázal, že to se slovy umí! Celou recenzi si můžete přečíst ZDE.

Angela Marsons - Skryté karty 

OK, takže dámy a pánové, tohle je jednoznačně nejlepší krimi příběh, jaký jsem letos přečetla!... Celou recenzi si můžete přečíst ZDE.

Holly Jackson - Návod na vraždu pro hodné holky

Už je to 5 let, co na maloměstě došlo k tragédii - středoškolačka Andie zmizela beze stop a vše nasvědčuje tomu, že ji zavraždil její tehdejší přítel Sal, který si následně vzal život. Nyní si studentka Pipa vybrala právě tento případ pro svou školní práci. Je totiž přesvědčená, že to tenkrát bylo celé úplně jinak a že Sal je nevinný. A vy se společně s ní ponoříte do případu a odhalíte tak děsivá tajemství!... Celou recenzi si můžete přečíst ZDE.

Lisa Regan - Mizející dívky 

Mizející dívky za mě nejsou taková ta kniha, kterou bych přečetla na jeden zátah. Začátek byl lehce nečitelný, rozjezd pomalejší.. Nečekejte, že by vás děj ihned vtáhl do sebe, to přijde až později a tam počítejte s pár infarktovými situacemi :D 

Kdybych to měla shrnout: fajn thriller, který neurazí, ale ani jsem si z něho nesedla na zadek. Ten příběh nevyzněl zrovna uvěřitelně, kór když se to celé odehrávalo na maloměstě.. Ovšem pokud se někde něco takového odehrává, tak potěš koště.. :O

Myslím, že by knížka mohla bavit fanoušky Roberta Bryndzy :) 

Ve spolupráci s nakladatelstvím GRADA.

Mé hodnocení: 65 %

Eric Rickstad - Co po ní  zbylo

Za mě je tahle kniha snad největším zklamáním roku. Autorovy předchozí knížky miluju, ale tohle se moc nepovedlo. Neuvěřitelně rozvleklý a nudný děj, nulové drama a napětí, navíc hlavní postava otce je neuvěřitelně otravná :D A vlastně i ostatní postavy byly tak divný, nemastný, neslaný. Bohužel, tohle hodnocení mě fakt bolí, protože jsem autorova velká fanynka...

Mé hodnocení: 40 %

Darcy Coates - Duchové rodiny Folcroftů 

Když maminka Tary a Kylea po havárii skončí v nemocnici, musí oba sourozenci na čas bydlet k prarodičům, které nikdy předtím neviděli. Ocitají se tak s neznámými lidmi, v neznámém domě kdesi uprostřed lesa. Vše se zdá být ale v pořádku - babi s dědou se k nim chovají vřele a o zábavu mají taky postaráno. Ovšem to jen do doby, než přijde ta zatracená bouřka... Celou recenzi si můžete přečíst ZDE.

Amy Engel - Dívky z Roanoke

Na této knížce se mi bohužel zamlouvá snad jen ta obálka.. Tohle mi vůbec nesedlo. Divnoúchylná záležitost, od které jsem čekala napětí, kterého jsem se nedočkala. Zato nám autorka nadělila velmi divný příběh, který jsem ani nechtěla dočíst, ale nakonec jsem to nějak dala. Bohužel tohle je za mě úplně mimo kniha, vůbec nechápu ty nadšené recenze, vždyť to nemá skoro žádný děj...

Mé hodnocení: 20 %

Tomi Adeyemi - Děti krve a kostí 

Naše hlavní hrdinka Zélie má jediný úkol - obnovit spojení s bohy a navrátit tak dar magie na dalších sto let. A nebude to mít vůbec lehké... Celou recenzi si můžete přečíst ZDE.

 Cynthia Hand, Brodi Ashton & Jodi Meadows - Má Lady Jane 

Tohle byla skvělá knížka! Originální, milá, vtipná, zároveň i napínavá historická fikce s fantasy prvky. Moc doporučuji, pokud hledáte knížku, u které vám při čtení bude moc hezky a u které se fakt pobavíte :) 

Mé hodnocení: 85 %

Ellison Cooper - Pohřbení 

Agenta FBI při procházce v horách čeká nemilé překvapení - propadne se do jeskyně plné lidských kostí.. Jak se později ukáže, některé z ostatků jsou desítky let staré, ale naleznou se mezi nimi i dvě čerstvé mrtvoly... A agentka Altairová má tak opět plné ruce práce. Celou recenzi si můžete přečíst ZDE.

M. W. Craven - Černé léto 

Washington Poe před lety vyšetřoval případ zmizelé a patrně i zavražděné Elizabeth Keatonové. Obviněn byl její otec, šéfkuchař Jared Keaton, který dostal doživotí. Celé to ale nyní komplikuje fakt, že se místní policii přihlásila žena, která tvrdí, že je Elizabeth Keatonová. Zapříčinil snad Washington Poe to, že ve vězení sedí už 6 let nevinný člověk?... Celou recenzi si můžete přečíst ZDE.

Liz Braswell - Starý jako čas sám 

Hlavní hrdinka Belle žije se svým otcem, který je celý její svět. Není tedy divu, že se obětuje a místo něho se dobrovolně stane vězeňkyní na hradě hrozivého Zvířete, kde po čase zjistí, že to právě její matka kdysi proklela jak Zvíře, tak i celý jeho hrad... Celou recenzi si můžete přečíst ZDE.

Publikováno: 18. 11. 2020