Tipy na dárky pro knihomoly.

Zdravím všechny knihomoly!

zanedlouho tu máme Vánoce :christmas_tree: a ti z vás, kteří, stejně jako já, nekupují dárky během roku, si už možná lámou hlavu, co originálního pořídit svým blízkým. Pokud máte ve svém okolí vášnivého milovníka knih a vy nevíte, co mu koupit k Vánocům, tak vám třeba tento článek přijde vhod.

A čím tedy obdarovat knihomoly? Předpokládám, že většina z nich (stejně jako já) už má nachystaný nějaký ten seznam :books: knižních přání, který aktualizují během celého roku. Pokud ale toužíte být originální a chcete pořídit něco jiného než „jen“ knihu, dám vám pár tipů - některé z nich můžou působit lehce infantilně – za to se omlouvám, ale třeba nakonec sami uznáte, že jsou prostě totálně boží :D :heart_eyes:

1) HRNÍČKY – myslím, že je fajn u dobré knihy (nebo v tomto případě i u filmu) popíjet nějaký ten lahodný nápoj. A to nejlépe v nějakém stylovém hrnku.))) V dnešní době těch motivů nalezneme opravdu hodně. Já třeba v Albi narazila na parádní hrníčky Harryho Pottera a Star Wars.

A KDE JE KUPUJI?

Nejraději je nakupuji přímo v knihkupectví – tam mají naprosto boží s knižními citáty nebo třeba na motivy Malého prince. Boží hrnečky mají také na martinus.cz:


a doporučuji i stránku kniznivesmir.cz:



2) ZÁLOŽKY – konec záložkám typu „utržený papír“ nebo "účtenka z nákupu". Náš kamarád internet nám nabízí nespočet vymazlených motivů. A ty jsou nutností pro každého knihomola! Záložky rozhodně nemusí být jen obyčejné a nudné a hlavně – záložek není nikdy dost! Jediná nevýhoda je, že se snadno ztrácí (už dávno jsem oplakala úžasnou záložku s HP motivem :( ).. takže je vždy lepší mít jich v zásobě víc. 

A KDE JE KUPUJI?

Spoustu jich naleznete v jakémkoli knihkupectví, já si je ale raději objednávám online přes knižní vesmír:


 nebo z fler.cz:


a nejvíc miluju záložky z mybookmark.com:

3) PŘÍVĚSKY, PLACKY atd. – v tomto případě se možnostem meze nekladou – ať už přívěsek, náramek, prstýnek či odznáček. Tím uděláte radost prostě zaručeně. Knihomolové tak můžou své oblíbené postavy a motivy z knížek nosit přímo na sobě :) 

KDE JE KUPUJI?

Co se týče přívěsků, tak to u mě jistí Aliexpress - především kvůli ceně a velkému množství výběru, ale ta doba na doručení je poměrně dlouhá, takže bych to na Vánoce moc neriskovala a volila spíše české nebo evropské eshopy. 
Z těch českých doporučím opět Knižní vesmír:


4) PLAKÁTY– miluju plakáty s literární tématikou! A věřím, že udělají radost každému :)

KDE JE KUPUJI?

Vyhrává to u mě opět Aliexpress, ale už si dělám zálusk na krásné plakáty z Knižního vesmíru :)

5) TRIČKA – je libo tričko s hláškou z filmu, knihy, s oblíbenou postavou či knižním citátem? Tričko je ideálním dárkem, který pokud náhodou nebude úplně sedět, může při nejhorším posloužit jako tričko na spaní nebo na doma :)

KDE JE KUPUJI?

Nejčastěji na Aliexpress - ale opět pozor na delší doručovací lhůtu! Trička mají levná a často bez poštovného, takže se tam určitě podívejte.

Originální trička najdete třeba i na martinus.cz:


6) TAŠKY – plátěné tašky jsou pro mě asi nejlepším knihomolským doplňkem a v brzké době doufám, že svou skromnou sbírku (čti jednu) rozšířím, co, Ježíšku?? Vypadají kouzelně a každý knihomol by měl doma nějakou mít, aby své přírůstky z knihovny či knihkupectví mohl u sebe nosit pěkně stylově :) Pokud jste umělecky nadaní, můžete takovou tašku vyrobit i sami, to pak potěší o to víc :)

KDE JE KUPUJI?

na Knižní vesmír:

Najdete je ale i v kamenných knihkupectví nebo kdekoli na internetu :)


7) SVÍČKY – který knihomol by nechtěl svíčku na motivy jeho oblíbeného literárního díla? V poslední době se stávají čím dál víc populární a čím dál víc vymazlenější:)

KDE JE KUPUJI?

Dříve jsem je nakupovala na Knižním vesmíru (tam už jich bohužel moc nemajít), teď mám rozhodně nejradši ty od Papírová křídla - najdete je ZDE na fleru. To tmavé sklo je prostě nádherný, no uznejte sami :)

8) FUNKO POP – to nejlepší jsem si nechala na konec!!! Funko Pop jsou úžasné postavičky, které dokonale vyzdobí kteroukoli knihovničku :) Více si přečtěte ZDE.

KDE JE KUPUJI?

Nejčastěji z Aliexpress, emp-shop.cz a Minotaur.cz, který má i kamenný obchod přímo ve Svitavách :)

Doufám, že jsem vám dala pár užitečných tipů, které využijete buď jako vánoční dárek pro vaše blízké nebo zde třeba najdete něco, co byste si sami přáli pod stromeček :)

Publikováno: 01. 12. 2017